onsdag 27 februari 2008

Känsla för inredning

De senaste åren har det varit otroligt populärt med fondväggar och även om det har mattats av lite, så är det med betoning på just lite. Jag är inte superförtjust i fondväggar, men tycker absolut att de kan vara fina på rätt ställen! Man brukar säga att man inte ska ha fondvägg på en vägg med fönster eller dörrar. Det kan man visst, tycker jag, om det är rätt ställe! Hur vet man det då? Jag går på känsla och hur jag vill att rummet ska uppfattas. Hemma hos er är det ju ni som bestämmer vad som är rätt och fel! Huvudsaken är att man själv gillar det och trivs i sitt hem! Ibland kan man känna sig osäker på hur man vill ha det och det är då man ringer till mig, eller någon annan inredare. Alla kan vi behöva att någon kommer och tittar på vårt hem med nya ögon. Hemmablind kan ju även en inredare bli! ;) kdfjsalkfj adlksjlksa lkdsafj a djsafölk dlksafjölka dfjlaf ffjjf fkjkdfjadksfj lkdfajlkjs f
I den här hallen är det fint med fonden vid entrédörren, tycker jag. Hallen är ju det första rum man kommer in i och den bör kännas välkomnande. En varm färg, som den här, hjälper till med just det. Förr sa man att hallen ska ha gula tapeter eller väggarna målade i någon gul nyans, av just den anledningen, men tänk så trist om alla skulle ha gult i hallen! Den känslan kan man skapa ändå. I den här hallen skulle man kunna tänkt sig att väggen bredvid garderoberna hade målats i stället. Men då hade man förlorat den fina effekten av att garderoben smälter in i den vita väggen och därmed blir mindre dominant. Det här är en välplanerad hall. En stor garderob för förvaring. En sittplats är bra när man ska ta av och på sina skor. Jag förutsätter att det finns krokar/hatthylla och en skohylla vid andra sidan av dörren. Golvet är trist, men det går ju att ändra på! :)

11 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Oj, vad jag önskar att min hall kunde göras riktigt fin och funktionell! Den är jätteliten, och innehåller nästan bara dörrar. De som ritade huset tyckte tydligen att man skulle förvara ytterkläder någon annanstans! JAg kör på grönt i hallen iaf.

Anonym sa...

Jag gillar - detta inlägg! Du frågade någonstans vad vi ville läsa om och just sådant som du skriver om här tycker jag mycket om att läsa. En inredares öga behöver vi nog alla ibland :-)

Jag funderar på att eventuellt sätta upp någon form av tvärliggande spont på ena hallväggen där vi skall ha hatthylla och annat i den genren. Hallen är lite av en knäckfråga då den följer med in och upp i det övriga huset.

jennys hus sa...

det var faktiskt fint med den oranga färgen.lamporna i taket var också snyggt. Just lampor & ljussättning tycker jag är svårt så det får du gärna skriva ett inlägg om.Kram/jenny

Annika sa...

Fröken fräken: Det är besvärligt med små hallar och många dörrar - man får göra det bästa av det! Klura lite extra på bra lösningar! Grönt är fint. Då blir man lugn och harmonisk när man kommer in i din hall! ;)

Weronica: Tack! Det är kul att höra - det blir mer sånt! Ja, hallen kräver sin planering! Det är jättesnyggt med tvärliggande spont, tycker jag. Vi har målad spont på den väggen där vi har hatthylla och skohylla mm. Det är toppen - skyddar väggen och är lätt att torka av. På de andra väggarna har vi tapet.

Jenny: Ja, orange är inte en av mina favoritfärger precis, men här var det riktigt fint! Jag håller med dig om lamporna i taket! Ljussättning är inte helt lätt, men kul! Jag ska absolut skriva om det framöver! Kram

Jes/Vita villa vila sa...

Å du tänker så rätt tycker jag!!! Rolig läsning ☺

Önskar dig en jättefin kväll,
Kram Jes

Cattis sa...

Ja, hallen är ju det första som möter när man stiger in. Det gäller att få till en trevlig "atmosfär" för gästen. Inte alltid lätt då den ska vara en förvaringsplats oxå ;-)
Tycker hallen på bilden ser rätt bra ut. Golvet ser lättskött ut. Det tilltalade mig med fem ungar med tillhörande kamrater *s

kram
Cattis

Annika sa...

Jes: Tack, vad kul att du tycker det! Kram

Cattis: Ja, med så många barn måste man verkligen tänka praktiskt! ;) Kram

Anonym sa...

Supersnygg fond den oranga väggen. Orange är ju en livfull färg som tillför energi och det skall det ju enligt Feng shui vara i en hall.

Annika sa...

Charlotte: Ja, du har så rätt! När jag läste inredning, så ingick Feng Shui som ett ämne. Jag tycker att det är intressant att läsa om Feng shui. Jag använder mig av kraftpositionstänket när jag inreder. Att se dörren från sängen, soffan och arbetsplatsen skapar en harmonisk och trygg känsla - fast det här vet du säkert redan! ;)

Monkan sa...

Åh shit, då är det därför jag har både gul tapet och (nästan) gult golv i min hall (hyresrätt...), haha så maximalt välkomnande alltså :-) Hmmm, om det inte vore för kaoset i "yttre" hallen som jag aldrig kommer till rätta med (ööööverlastad klädhängare och skoställ, suck.

Jag tycker din sida är så inspirerande och fin! både i bild och text, som en online inredningsbutik slash tidning. Ja det märks ju att du är proffs :-) både i att skapa och hitta fin saker/miljöer. Jag skulle gärna länka till din sida om det går bra?

Annika sa...

Monkan: Tack, vilken komplimang! Jag blir sååå glad! Då är jag på rätt väg med bloggen! ;) Det är klart att du får länka till mig - det är bara roligt! Kram