måndag 10 mars 2008

Inreda sovrum

Varför har jag valt den här bilden? Det känns som att det saknas något, eller hur? Idag tänker jag skriva lite om vad som kan vara bra att tänka på när man inreder sitt sovrum. Bilden är ett exempel på en bas; en mild färgsättning är skönt och avkopplande i ett sovrum. Sovrummet får en sval känsla och svalt ska ett sovrum vara om man ska sova riktigt gott! En stor härlig och skön säng är förstås ett måste! Jag rekommenderar att man ställer sängen så att man har uppsikt över dörren in till sovrummet (det kallas att ställa sängen i kraftposition, enligt Feng shui). Det ger en känsla av trygghet! Sköna kuddar och sänglinnen är viktigt för god sömn! Sängkappan ger en mysig känsla och döljer eventuella fula sängben. En vadderad sänggavel är skön att luta sig emot när man sitter och läser - den skyddar dessutom väggen bakom. Det är bra om tyget är avtagbart så att det går att tvätta vid behov. Är man ombytlig av sig, så är det bara att köpa ett nytt tyg och häfta fast. akdfjs aflk adölksf ölkaf kadsfj lkdsafj öladks lkdsafj alkdsaf ödlksafdölksafj lkdösaf dl lllllllkk

På var sin sida av sängen står ett sängbord. Det är bra med lådor för de saker som man inte vill ska ligga framme. Jag gillar att sängbordens varma färg bryter av mot det svala, men man kan även ha vita sängbord eller någon annan färg, om man vill. De äldre sängborden blir jättefint mot allt det nya i rummet! Blanda gammalt och nytt är det bästa tips jag kan ge för en lyckad inredning! En lampa på vardera sängbordet ger fint stämningsljus. akdsfj adk adkf ghdhgfh gfhhdfghdfghdf dfsgsgs fdsgsfgsd dfgdsgdfg Ovanför sänggaveln, vid mitten av den, så skulle jag sätta upp två mindre läslampor. De ska vara riktbara, så att man inte bländar den andra personen om den vill sova, medan man sitter och läser. Det behövs en lampa i taket för allmänbelysning. Bra när man t ex ska dammsuga. Dessutom en lampa på byrån - om man har någon, förstås - och en lampa i fönstret. Då har man en bra belysning, som går att variera. Använd gärna dimmer! När man har ett så här stort sovrum, så är det fint att ställa något framför sängen. T ex en fin bänk, som man kan lägga överkastet på under natten. Ovanför sängen blir det fint med någon enkel dekoration, eftersom lamporna sitter där och tar plats. Kanske en målad blomsterranka eller inramade foton. Gröna växter i fönstret ger färg och liv åt inredningen. En skön matta att sätta fötterna på vore också trevligt och ger en mysigare känsla åt rummet. Vill man ha mer färg är det enkelt att lägga till ett överkast, mönstrade gardiner och kuddar, en färgglad matta, byta lampskärmar osv. Det här rummet är lätt att förändra! Dekorera gärna med några vackra och älskade saker, som blir det första ni ser när ni vaknar! Y gdfgdfgdgdfgdfgs fgssgdf dfgssf dfsgsghgdsfgdf dfgsgsdfgdsf ertet ggg
Bild från Shoot Factory.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jättebra!

anette sa...

Tack för tipsen! Jag håller som bäst på att leta fondfärg/-tapet till vårt sovrum och då måste övrigt möblemang tas i beaktande, samt ljusinsläpp mm. Det är alltid roligt att läsa dina inredningstips.

Anonym sa...

Vilka bra tips du ger! Ska ha dom i bakhuvudet inför våran flytt och kommande sovrum :)

Anonym sa...

Tack för inlägget! Alltid roligt att läsa inredningstips. Jag har dock en hangup när det gäller saker över sängen. Jag tycker att det både är snyggast och mest praktiskt ur dammsynpunkt att hålla det rent där. Sedan vill jag kunna sova utan att tänka på att det kan ramla ned en tavla i huvudet på mig -- typ ;-)

Anonym sa...

Vilka bra tips du kommer med! Gillar ett fridfullt sovrum i lugna färger.

En inredoholic sa...

Tack för alla tips.. kanon!

Vacker bild!

Kram
Jannice

Annika sa...

Nilla: Tack!

Anette: Tack, vad kul att du gillar dem!

Sofie: Tack! Vad kul för er att få inreda ett helt nytt sovrum! Ser framemot bilder! ;) Kram!

Weronica: Jag förstår dig! Jag gillar inte hyllor eller tavellister över sängen - av den anledningen bland annat! ;) Men hängande tavlor går bra, tycker jag. Man får se till att fästa dem ordentligt! ;)

Anne: Tack! Jag vill också ha det fridfullt i sovrummet!

Janice: Tack! Du ger så bra tips på din blogg! Kram!

Mamma Mia sa...

Åh tack för alla bra tips!

Annika sa...

Mamma Mia: Vad kul att du gillar dem!

Anonym sa...

Jag har ett jättelitet sovrum och jag vet inte hur jag ska inreda det? Jag har vita väggar uppe vid, och nere vid har jag blått, tanken är att jag ska måla om, men vilken färg kan passa bra? Och hur ska man göra för att få det mysigt för rätt pengar?