lördag 8 mars 2008

Lilla Åland gungstol

"Får vi lov att presentera en 67-årig nyhet?" Så skriver Stolab om Lilla Åland gungstol. Carl Malmstens Lilla Åland känner de flesta igen som stol och karmstol. 1941 ritade Carl Malmsten en gungstol. Den hette Björn, men namnet ändrades till Åland gungstol. Gungstolen producerades under några år, men sedan upphörde tillverkningen. Nu återlanseras den i en ny version, baserad på Carl Malmstens ritningar. Namnet är Lilla Åland gungstol. Den tillverkas i massiv björk och kan fås i oljat, lackat eller betsat utförande. Gungstolen är stabil och lättplacerad eftersom medarna är ovanligt nätta. Jag tycker att Lilla Åland gungstol är en jättefin nyhet! Gungstolens populäritet kommer att öka, tror jag. Att gunga är rogivande och mysigt! Och kul - fråga barnen! Y
Bild från Carl Malmsten.

4 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Lilla Åland gungstolen är verkligen jättefin!Lättplacerad och en njutning att sitta och gunga i sóm du säger... jag har en "klassisk" gammal svart gungstol, jag älskar att sitta i den! Trevlig och fräsch blogg du har! Och trevligt yrke! Kul att du besökte min blogg så jag hittade hit! Född & uppvuxen i Umeå så extra kul är det med en Umeblogg! :) Mari.

Anonym sa...

Den vita hade jag gärna haft hemma hos mig...den står högt på önskelistan! Kram

Annika sa...

Guldkant på livet: Kul att du tittade in hos mig! En svart, klassisk gungstol låter fint! Vad roligt att du också är från Umeå! Välkommen tillbaka!

Malin: Jag förstår dig - jag skulle också gärna ha en vit hemma hos oss! Kram

Anonym sa...

Vilken söt! Skulle jag gärna vilja ha i en liten mysig vrå med läslampa över :) Kram!