söndag 27 april 2008

Moas rum


Som utlovat kommer här ett långt inlägg om barnrummet som jag har inrett för tidningen Inspiration. Inspiration ges ut till ca 45000 hushåll i Umeå med omnejd. I förra numret hade vi en barnrumstävling där vinnaren fick sitt rum inrett av mig. Tack vare våra fantastiska sponsorer fick vinnaren ett helt nytt rum; ny tapet, nytt golv och en massa fina möbler och saker! En jättefin vinst, om jag får säga det själv! ;) Här ser ni den färdiga artikeln. Klicka på bilderna så kan ni läsa texten! Artikeln kommer även att finnas på Inspirations hemsida när de har lagt in det nya numret.
adkslfj saölksf djs ölksaf ölksaf j ölaksfjölksaf jölksaf ölksaf ölksaf ölaksfj lksaflksafjölksaf djslksjlkjö

Bilder på rummet som det såg ut före renoveringen. Ingen katastrof på något sätt, men i behov av en rejäl uppfräschning. Golvet, som ser helt ok ut på bilderna, är en plastmatta. Under mattan låg ett lager av gamla golv med lim som fortfarande var klibbigt! Det kändes jätteskönt att riva ut de gamla golven! Lägger man golv ovanpå kan det bildas giftiga ångor, som inte är hälsosamt att andas in. En viktig sak att tänka på när man lägger nytt golv!
alksf dksa dlksa dfölks afjölksaf j saölkdfjölksa dfjsölaf saölkfjölksaf dlksf dlksfjölsaf ölksafjölksafsfffHär har vi den lilla vinnaren! Goa tjejen Moa, som snart fyller 2 år! Jag fotade henne när hon fick se sitt nya rum för första gången! Visst ser hon nöjd ut? Det allra viktigaste med hela projektet var ju såklart att Moa skulle gilla sitt rum och det gör hon! Efter många timmars arbete, så värmde det verkligen att se henne gå runt och kolla in sitt nya rum! De små stolarna och det lilla bordet gillade hon direkt! Härligt med möbler i sin egen storlek, tror jag att hon tycker! Myshörnan blev såklart också uppskattad! Och bättre betyg kan inte en trött inredare få! ;)
dsaölkfj saflkölksaf djölsaf ölksaf dölksa fjölsf lksdfjölsaf ölksadfjölksaf djsödjs lksafjölsaf lksafjlkj
Så här blev sovhörnan! Sängen är en växasäng. Den kan förlängas i två etapper till, så den kan Moa ha länge (bredd 80 cm, maxlängd 200 cm). Sängen kommer från Ikea. Ikea sponsrar inte tävlingar, så den har jag stått för. Bokhyllan är en Billy från Ikea. Den mysiga mattan kommer från Pagunette (Anki´s sy & tyg). Den söta puffen, bäddsetet och pläden kommer från Hemtex, design Johanna Lundqvist. Växterna och krukorna finns på Buketten.lksadfjlkadfj dölksafjds lksadfjsflkf dlksafj öalsdkf ölksaf öalksf ölksaf ölsadfj ölksadfksajölsadfjlksf lksdfjöldfjölksa ölkdjsölfj ddddfsss


En annan vinkel. Här ser ni den fina illustrationen från Isa form. Isa form ägs av Isabelle Norman Sällström, som gör alla underbara illustrationer. Hennes hemsida är väl värd ett besök! Jag lovar! Illustrationen är inramad av Gallerix, som även tipsade om och sponsrade den fina ramen. Jag bad dem att byta ut glaset mot ett barnvänligare alternativ, som inte krossas om någon leksak skulle hamna fel! Tavlan blev verkligen jättefin! Kuddarna kommer från Spira (Anki´s sy & tyg). Spiras tyger har jag skrivit om förut! De är av halvlinne och helt underbara att sy i. Ena kudden har jag sytt - den andra var färdigsydd.
lkdsaf lksaf ölksa fölsadfjölksaf dölksa dkfölksaf djsafölk ölkdjs ölkafdjsföldjsa lsadfjölksaf djsölksaf


Den här jättefina hängaren är tillverkad av Björn Stenutz. Den är handgjord och det gillar jag! Med rundade krokar är det ingen risk att Moa gör illa sig! Björn Stenutz gör hängare i flera modeller. Jag kommer snart att visa fler bilder här på bloggen. Hängarna kan beställas genom mig. Mejla för pris! kdls ölaksf j ölafjölksaf dj safjölsaf lksafjölksaf djsöladjs ölkafjölksaf djsölkaf djsöldjsölf ölksafdjs fffff
Då har vi kommit till den lilla alkoven. Där ville jag skapa en mys- och läshörna. På golvet lade jag en skön madrass med ett madrasskydd på. Lätt att ta av och tvätta! En massa med mysiga kuddar, såklart! Min man byggde en liten bokhylla efter mina instruktioner. Den passar fint i den lilla nischen och Moa fick nära till sin böcker! Eftersom alkoven inte har några fönster målades den i en varmvit färg för att ljusa upp så mycket som möjligt. Jag gjorde en väggmålning för att det skulle hända något på väggen. Den är målad speciellt för Moa!
öadlksf ölksafj saflkdäsajdäölkspfrj dlksfj ölafjdlksa dfjölaf öadlksjf ölksdfj ösalkdfjölkaf ölkdfjlkadf


Örngotten kommer från Hemtex och tyget till kuddarna från Anki´s sy & tyg. Den fina limegröna lampan är vridbar och finns hos Elkedjan!
a ösdkfjölkaf dj ölksafjölsaf ölksafadfösjlksadfj dölksa kf jöalksf ölksafjölksaf djölsafj sadfölkdfjsadd


Det superfina stolarna och bordet kommer från EM. Det är nätta och mjuka i formerna. Och lätta att torka av. Moa gillar verkligen sin nya sittgrupp. Perfekt ställe att sitta och rita! På väggen sitter två fina foton från Elinphoto och en läcker vägglampa, design Karin Mannerståhl för Rydéns, från Elkedjan.
kalsdösf ölksaf dj ölksaf dölksa fölsafjdölksaf jölsafj ölsafjdlksaf djsåpsaf dlksafj ölsafj ölksaf dlksdd


En liten present från mig till Moa.
aölksdf aölksf ölksafjd saf ölksafölksafj ölksaf lksafj safjölsaf lksaögjölksalkfjölksaf ölksafjöldjsöla dI bokhyllan står bland annat en fin väska i form av ett hus (Sagolika ting) och en liten trävagga med en kanin. Den runda boxen kom pläden i (Hemtex).
laksf ksaf ölksaf djsöldjsaf dj ölksaf ölksafj ölksafj saöldkfjölksaf dölksafjdlksa dfgjölksaf dlksafö dd


Den fina trävaggan med bäddset och en supersöt kaninbaby från Maileg. Kommer från den trevliga nätbutiken Blå Elefant. De har jättebra service och tipsade mig om den fina mätstickan.
adölkskf lksafjölksaf ölksafjdölksa dlksa ödjsalksaf ölksafj sadflkösaf ölksafjdölksaf dölksajdlksaf ddI mätstickan kan man sätta in egna små foton. Gulligt! En mätsticka av något slag hör till ett barnrum, tycker jag.
aösd lkj fölksaf ölksaf dölksaf jölsaf ölksafj ösaflksadfö sadkföl ölsadfk sadfölk salkdfjöldksafj ddd

Den fina molnformade vägglampan ovanför sängen kommer från Elkedjan.
kadölssf ölksaf dölksa följsf ölksaflksafj ölsafjdölksaf dj ölsafösadfjölkadfjölkaf djsöldjsaöldjs sdölkdBättre bild på Elins foto och den fina vägglampan (Elkedjan).
aköls ksaf ölksaf dölksa dkf dölksa dkf ölsadkfjd ösafölksa dfölkaf dölksa fjdölksaf dj ölsakdf dölk


Plafonden i taket är av plast med en härligt röd träknopp. Den här lampan är verkligen toppen i ett barnrum! Den går inte sönder om det skulle hamna en boll eller liknande på fel ställe. Skönt att veta som förälder! Finns hos Elkedjan.
lkd saökdfjsölkaf asdölkdkf dölksa dfölk dkf dölksadksf ölksafj ölsafjdölksaf ja ösfölksadfj ksafölak
Den stabila barnstolen av trä finns hos Sagolika ting. Den finns i flera färger och med olika djur. Toppenfin! Den står Moa på och tittar ut genom fönstret!
aölksf öladfks sadölkfjdölsa dölksaf sadfölksadfj ölsakdfjadflsk saflksadfjölkafjölksaf ölsadfjölksadDen nya vackra trägolvet kommer från Beijer. Det är ett ekgolv i tvåstav med sidenmatt lack (Kährs). Det blev verkligen jättefint! De nya fina listerna kommer också från Beijer. Tapeten (Boråstapeter) och färgen kommer från Nordsjö Idé & Design. Målat och tapetserat har Forsbergs Måleri gjort. Stort tack till min kära man som har fått agera snickare i det här projektet (han arbetar med något helt annat till vardags)! Han har lagt golvet, byggt bokhylla, satt upp lister och foder mm.
adsfasfasdf asdkjlfkj ölsafjdksaf j ölksafdlksafjdölksa djs öldfjölksaf ölkjsadölfj lsaj asdlkfjölaksdfjfff
Har ni några funderingar så mejla gärna till mig; annika@flexinredning.se. Till Er som letar min hemsida, så är den under konstruktion. Titta i fältet till höger här på bloggen, så ser ni mina inredningstjänster. Mejla mig för mer information!dfsafasf dsffasdfasdfasdfffffasfd adsffffasdfsadfsadfdfasdfsadfsadfsadffasdfsad dsfafasfasdf asdf sadfasdf
Stort tack till alla sponsorer och kram till Moa och övriga familjen Lindgren/Cronesten. Puss till Snellman och Cujo! Ykf lksaf ölksadfjölkaf ölksaf dölksaf jöldfjslf lkdsafjöldfjs dlksafjölka dfsafdafadf
Foto: Elin Hedström och Annika Persson.

24 kommentarer:

Linda -Galleri Palla sa...

Wow vilket fint jobb du gjort, Annika!! Kul att se.

Psst. Du glömmer väl inte att skriva en text till mig ;)?

Ha d fint så länge! Kram

Anna sa...

Jag läste precis ditt reportage i pappersversionen som kom i dag :-) Vilket superduperbra reportage och vad fint du gjort i Moas rum. Mina tjejers rum i blivande huset skulle gärna få inredas av dig ;-) Kram Anna

Tjohalia sa...

Vilket underbart pris! Vilket underbart jobb du har gjort, det märks att du kan dina grejer :) Kram Sandra

anette sa...

Vilken skillnad det blev, jättefint och härligt luftigt. Man ser tydligt vad mycket det gör när man tar upp några få färger och återkommer till dem, det ger en så fin helhet.

Anonym sa...

Tack för fina reportage i tidningen och på din blogg! Moa gillar verkligen sitt nya rum och älskar myshörnan där hon kan plocka böcker ur den smarta bokhyllan. Nu ligger hon och sussar sött i sin nya fina säng!

Hälsa Isak, P-O och klappa Ville från Moa!

Anonym sa...

Vilket jättehärligt och fint rum till en 2-årig tjej!

Monkan sa...

Åh vad fint det blev, jag förstår att lilla Moa blev glad! Jag som inte ens har barn kunde inte låta bli att läsa hela inlägget, med artikel och allt.

Elins foton/tavlor är jättefina, som vanligt, och din väggmålning!!! Allkonstnär?! Snart sköter du väl snickrandet också :-)

Anonym sa...

Åh, så fint det blev!!! Förstår att Moa blev glad =).

Tack för härlig inspiration (ska inreda min minsta dotters rum om några månader).

Karin/Theasrum.blogg.se

Anonym sa...

Åh, så fint det blev!!! Förstår att Moa blev glad =).

Tack för härlig inspiration (ska inreda min minsta dotters rum om några månader).

Karin/Theasrum.blogg.se

Mamma Mia sa...

Åh så fint! Jag försår att lilla Moa var väldigt nöjd :)

Jag gillade verkligen dina väggmålningar - Så fina!

StrandviksVillan sa...

Jättefint du gjort rummet!! Blev så glad att se att det inte var så "puttenuttigt" med massor av prinsessor och rosa (vi börjar tröttna på det här hemma) utan verkligen lekfulla och pigga färger. Praktiska möbler också.

Maria sa...

Villket jobb, verkligen fint! Ser på lilla Moa att hon håller med, ett riktigt flickrum!

Anne, anness design sa...

Vilken omvandling, blev ju jätte fint. Smart medd en lilla hyllan som man kan ställa böcker i. Superfint!

Anonym sa...

Vad du är duktig syrran!

Jätte fint skrivet och omgjort barnrum.
De andra artiklarna du skrev i tidningen var också bra tycker jag.

Jätte kul!

Kram Jenny

Anonym sa...

Jättefint resultat! Vilka små söta rosa stolar!

petrified in pink (Petra) sa...

Åh, vilket fint rum du har gjort till Moa, jag förstår att hon är nöjd. Gillar särskilt den helt ljuvliga väggmålningen, du är ju superduktig!

Kram P.

www.gottablandat.wordpress.com sa...

ååååh wow va duktig du är! helt underbart rum och sa massa fina saker.. bordet och stolarna är pa min "vill ha "lista till noels rum sedan länge! visste inte att de hade dem pa EM har bara sett dem pa ilva.. sa nu ska jag kika pa em ocksa.. och bokhyllan din man gjort var ju helt bedarande! och vad fiiin väggmalning du gjort.. e stum hur fint de blev!!!

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vill börja med att tacka för kommentaren hos mig! Det var bra för då hittade jag hit :)
Vilken skillnad!! Så fint det blev! Jag blev verklien inspirerad nu :)
Kram!

londonhem sa...

vad fint!! du är ju jätteduktig. Sicken glad lite flicka som har fått ett sådant fint rum

Anonym sa...

Jättefint du har gjort det! Vilken läcker väggmålning. Ha en skön dag! Kram

Anonym sa...

Jättefint blev det. Jag trodde först att före-bilderna var efter-bilder, och jag tänkte, men hjälp, hur har de inrett... men det blev ju jättefint!!

Margareta, ägare t o m 2014 sa...

Hoppas alla som läser tidningen inspiration också läser din blogg, för här ser man ännu bättre vilket fint jobb du gjort.

Annika sa...

Alla: Jättetack för era fina kommentarer! Jag blir så glad! Roligt att så många har skrivit en kommentar - jag uppskattar det verkligen! Kram till er alla!

Anonym sa...

Hej, jag undrar vart den där rosa mätstickan är köpt någon stans? Maila gärna svar till amanda.sjoblom@hotmail.com
MVH Amanda