tisdag 26 augusti 2008

Tisdagstema

Dagens tisdagstema är något nytt och något gammalt. Det var ett tag sedan jag var med, men dagens tema passade fint på min blogg. Jag är snål med att visa bilder från mitt hem, men jobbar på att bli bättre. ;) Här kommer iallafall en bild. Vi har två likadana hyllor precis bredvid. Det nya, är änglarna från Cult Design och Jie, och de små vaserna från IKEA. Den blågrå vasen har jag ärvt av min mamma. Den fick hennes mormor av sin mamma (hänger ni med?) när hon fyllde 25 år. Det var 1929. Jag tycker jättemycket om den vasen! dddddddddd ddddddddd dddddddd dddddddddd ddddddddddd d ddd Den lilla pojken är en Lisa Larsson-figur. Den fick min man av mig när vi firade vår 10-åriga bröllopsdag. Pojken är lite lik vår son och symboliserar det finaste vi har. Vasen längst upp är formgiven av Stig Lindberg. Han är född i Umeå, precis som jag. Jag har lite lagom med "prydnadssaker", en blandning av ting som betyder något extra och saker som "bara" är vackra. Jag gillar att blanda gammalt och nytt - inte bara när det gäller möbler. Kanske visar jag andra halvan av hyllan någon gång! ;) Y ddddddd dddddddd ddddddddddd ddddddddddddd ddddddddddd dddddddd ddd dddddd dddddd dddddd Fotot är privat.

5 kommentarer:

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Kul att det är en massa svenskt på hyllan! Mina svärföräldrar älskar Lisa Larsson och Stig Lindberg och har en del av dem.

londonhem sa...

ja aven jag ar sparsam med mina prydnadssaker, har dock tankt att ha en liknand hylla nar jag flyttar, har sa mycket saker som betyder mycket for mig, saker som jag vill se varje dag. Manga av dem ligger i lador just nu och vantar pa den nya hyllan.
kram
anna

Annika sa...

Pethra: Ja, det har du rätt i - det har jag inte tänkt på! Både Lisa Larsson och Stig Lindberg har gjort så mycket fint!

Anna: Ja, saker som betyder mycket vill man se varje dag! Hoppas att du snart kan ta fram dina saker! Jag antar att de får vänta till nya huset? Kram

Monkan sa...

Oj oj, precis när jag skulle klicka sänd på min kommentar här igår så gick bredbandet ner! Men nu så ska jag väl få iväg den!

Jättefina saker, en Stig Lindbergvas skulle ju verkligen inte vara fel här hemma.

Vad kul att ha en fin gammal ärvd vas, och blanda med nytt o annat gammalt.

Ja! Visa gärna andra halvan av hyllan :-) Och sen mer mer mer av ditt hem :-)) "Hemma hos" är alltid kul och jag gissar att du har massa fint att visa :-)

Tack för infon om trädet. Jag har inte fått tag på nåt än. Jag såg ditt svar för sent på lördan och på söndan hade jag inte tid att kolla. Nytt försök i helgen :-)

Annika sa...

Monkan: Den andra halvan kommer någon dag, jag lovar! ;) Jag ska visa lite mer av hemmet, så småningom. Just nu renoveras det både här och där. Tack för en härligt lång kommentar!