tisdag 26 augusti 2008

Tänk helhet

När man inreder hemma är det lätt att man tänker rum för rum. Kliv utanför rummet och tänk på hur det ser ut från de andra rummen. Här har man löst det smidigt genom att ha vita väggar, men så behöver man förstås inte göra för att det ska vara enhetligt. Det viktiga är att färgerna och de mönster man väljer passar ihop. Ser ni hur snyggt golvet binder ihop rummen. När man väljer likadant golv i hela lägenheten, så känns lägenheten större. Det blir snyggt och enhetligt! Ser ni hur fint silverfärgen på godisfatet kommer igen i ramarna i hallen? Den översta tavlan är hängd med överkanten i samma linje som dörrkarmen. Det skapar en fin balans. Y ddddddddd ddddddddddd ddddddddddddddd ddddddddddd ddddddddd Bild från Apartment Therapy.

6 kommentarer:

Linda P sa...

Mmmm, just det där med att tavlorna hänger olika höjder är jag så känslig för. Ibland blir det ju lite fel när man mäter och har sig, men bättre att göra om då :)

londonhem sa...

hittar alltid lika fina bilder. Du har fatt en utmarkelse av mig, kika in.
kram
anna

martina sa...

Golven för mig är extra viktigt, jag vill inte ha olika i varje rum, utan vill ha enhetligt och kör på samma golv på varje plan.
Fiskbensparkett på nedervåningen och palisiander på ovanvåningen (sambon fick välja det...)

Annika sa...

Linda: Jag är också känslig för det! Hur man hänger sina tavlor spelar stor roll för harmonin i rummet. Alla har ju inte känslan eller kan "reglerna" för hur man hänger konst. Känns det fel är det bättre att göra om. Lite hål i väggen - det får man ta! ;)

Anna: Tack! Så glad jag blir! Kram!

Martina: Jag håller med - det är viktigt med golven! Fiskbensparkett är bland de snyggaste golven, tycker jag.

Tjohalia sa...

Jag skulle gärna vilja ha ekgolv i varje rum i vårat blivande hus, det är så snyggt!

Annika sa...

Sandra: Det är snyggt med ekgolv i alla rum! Dessutom är ek ett hårt träslag - tål en del stötar!