torsdag 4 september 2008

Smart trappa

Den här lösningen som trappa och stege till loftsängen är riktigt smart, tycker jag. Ni känner kanske igen förvaringslösningen Trofast från IKEA? En riktigt bra serie, som man kan montera ihop på olika sätt. Här har man lagt plattor av omålat trä ovanpå. Fint resultat, som tydligt markerar trappstegen och ger trappan/förvaringen ett lite mer exklusivt uttryck. En sådan här loftsäng är förstås jättebra om man har högt i tak, men jag rekommenderar inte att man låter för små barn få en sådan säng. Barnet får gärna vara i tioårsåldern eller helst mer, tycker jag. Tryggt och säkert, ska det vara! dddddd dddddddddd dddddddddddd ddddddddddddd dddddddddd ddddddddd ddddd
Titta så mysigt det blir med heltäckningsmatta i hela rummet. Dagens heltäckningsmattor är ju inte alls som de var på sjuttio- och åttiotalet när jag växte upp. Jag hade en senapsgul matta i mitt rum - än idag har jag svårt för den färgen! ;) Den nedersta bilden är en liten bonusbild. Bara för att jag inte kan motstå sådana bilder! Gulligt! Y dd dddddddd dddddddddd dddddddddddd ddddddddd dddddddd ddd Bilder från Shoot factory.

3 kommentarer:

jennys hus sa...

Fina bilder. Det var ju en jättesmart ide med trappan. Kram/jenny

Hemma hos Lorei sa...

Det är jättesnyggt med trappa till loftsängen!

Nån ggn för hundra år sedan såg jag en bild av en murad trappa upp till en egenhändigt snickrad loftsäng, allt i vitt förstås. Trappan hade små nicher för böcker och mängder av ljus. Innanför trappan fanns garderoben, under sängen alltså.
Bilden har etsats sig fast i huvudet på mig.

SÅ ska jag ha när jag flyttar hemifrån (dvs. när dottern blir så stor att hon klarar sig själv *s*)

Ja, idag är heltäckningsmattor snygga, lättstädade och inte alls allegiframkallande dammsamlare. Huvva för våra gamla äckelmattor!

// Linda

Annika sa...

Jenny: Ja, visst är den smart! Förvaring och trappa i ett - samtidigt som barnet inte behöver klättra så långt på stegen! Kram

Linda: Det låter fint med en murad trappa! Ja, vitt gillar jag också bäst! Nischer för böcker och ljus + garderob - det låter läckert!

Ja, inte var de roliga de där heltäckningsmattorna! :)