måndag 23 februari 2009

En lila vår?

Lila är en färg som står för andlighet, klarhet, kraft, lyx och välstånd. Den sägs ge ett inre lugn och kan verka smärtstillande. Lila sägs även ge bättre sömn, bättre självkänsla och kan göra dig modigare. Lila kombinerar stabiliteten i blått och energin i rött. Som jag har skrivit förut, så tycker jag att det är intressant att läsa om hur färger kan påverka oss. Jag tänker förstås mycket färg när jag inreder. Forskare säger dock att färgernas påverkan är individuell. Att gult tillför värme åt ett rum som ligger i norr och att rött kan pigga upp och ge energi är bara två exempel som känns ganska självklara. När du inreder hemma - känn efter vad just du mår bra av. Ofta dras man till vissa färger. Olika beroende på årstider. Nu är vi många som vill ha grönt och gult. Längtan efter vår och sommar, månne? Högst troligt! dddddddddddd ddddddddddddddd dddddddddddddd ddddddd dddddddddddddddd

I bilden ovan så är basen vit med lila accenter. Resultatet är vackert och känns harmoniskt. Kombinationen av allt ljus och de milda lila nyanserna tillsammans med ekgolvet, som tillför värme, är mycket lyckad. En golvlampa bredvid fåtöljen, så kan man sitta där och mysa med en bra bok och en kopp te även kvällstid, blir pricken över i. Y dddddddddddddd dddddddddddddddddddd ddddd
Bild från Kjells markiser.

7 kommentarer:

Tina på Peppar och Vanilj sa...

Jag gillar verkligen bilden du visar....roligt ställe du hittat den på "Kjells markiser" Det fina hittas på de mest oväntade ställena i bland, eller hur!?

K R A M // t i n a

Annika sa...

Tina: Hi hi... Så sant! Kram

Milla sa...

Verkligen fint och harmoniskt...
Undrar varför lila dock oftast är så svårt att inreda med?!

Marias Stil sa...

Till och med trista byggkollektionen Borosan har fått till den lila trenden och ett par fina tapeter i år!

Nina och Fredrik sa...

Det var fint men jag vet inte om jag själv skulle vilja ha lila i vardagsrummet. Min mamma har det och jag sitter alltid och gäspar stort hemma hos henne. Jag är nog mer en färg person.

Du visar alltid så fina bilder.
Blir inspirerad till tusen, tack för det.

/nina

Namlooc sa...

Fint :)

StrandviksVillan sa...

Precis den färgen jag älskar!! Den har vi på tapeterna i sovrummet. Många tycker nog det är för mörkt där, men vi ville ha det mysigt och ombonat, en varm känsla. Nu ska jag snart måla om en sänggavel vit och byta sängbord, en vit byrå står också på önskelistan.