onsdag 4 februari 2009

Kvänum RetroMaria skrev om Kvänums retrokök i en kommentar. Tänk så många liknande kök som har rivits ut ur lägenheter och hus genom åren. Och nu kan man köpa nya. Det är ju så med trender. De kommer och går - och kommer ofta igen. När man byter kök bör man tänka långsiktigt. Vilken stil kommer jag fortfarande att uppskatta om tio år, bör man fråga sig. Det är lätt att bli förtjust i det som gäller just nu, men är det verkligen vad jag egentligen vill ha? Det är förstås mycket mer som man bör tänka på, men det tar vi en annan gång. :) dddddddddddd dddddddddddd dddddddddd dddddddddddddddd ddd

Det är trevligt att titta på detaljbilder av Kvänums kök. Det syns att köken är välgjorda. Jag tycker inte att golven på bilderna är det bästa till köken. Men det är, som vanligt, en smaksak. Y ddddd ddddddddd ddddddddddddddddddddddd ddddddddddddddd ddddddd

Bilder från Kvänum.

14 kommentarer:

Jessica sa...

Kvänums kök är underbara! Vi har ett nytt, platsbyggt originalkök (dock inte från Kvänum) hemma hos oss. Passar perfekt i vår 50-talslägenhet!

Mrs. b sa...

Javisst är det så att mycket gammalt rivs ut, som kunde ha blivit snyggt efter lite uppfräschning. Sen är det förstås också lite beroende på vilken stil man vill ha hemma hos sig, och vilken typ av hus man bor i, som säkert spelar roll i valet. Själv hade jag gärna haft ett nytt hus, men även ett till, gammalt, hus :-D

Frida sa...

Det blå köket såg jag på möbelmässan 2007 och jag kan intyga att det är lika fint i verkligheten som på bild. Kul när man gör nyproduktioner av sånt som (precis som du säger) kastas ut alldeles hjärtlöst av väldigt många!

Frida sa...

Det blå köket såg jag på möbelmässan 2007 och jag kan intyga att det är lika fint i verkligheten som på bild. Kul när man gör nyproduktioner av sånt som (precis som du säger) kastas ut alldeles hjärtlöst av väldigt många!

Marias Stil sa...

Just det, det var de köken jag syftade på! Främst det blå, tycker det är kul med en sån färg på ett kök i dessa "vita" tider.

Kram!!

Skönt Hemma sa...

Jamen visst är de coolt ;) Gillar det blå, tänker på mormors gamla lägenhet...

InneOUte-Malin sa...

Jättefint! Har själv räddat ett gammalt kök med mycket vit färg och framtaget plankgolv. Kan bli så mycket charmigare än ett nytt kök i ett gammalt hus. :-)

Cate sa...

Herre gud vilken kvalitetskänsla!
Det är så det ska vara!
Inte några spånskivor från ikea inte haha!

Vi hade tur som fyndade ett utställningskök på blocket. Massivt fasspont-kök för 8.000.

Det gäller att ligga på så man hinner med guldkornen!

Anonym sa...

åhh, jag gillar de där köken, har alltid gjort det men har aldrig haft något......

Iris sa...

Jag har alltid gillat de gamla köken, men de är lite bökiga när man till exempel ska dra ut lådor. Det är bra med en kombination så allt blir smidigare men ändå retro :)

kram /iris

Inspirera Mera sa...

Ja det stämmer verkligen!
Kram Sandra

Tina på Peppar och Vanilj sa...

Nja, jag håller nog med om att golven inte känns helt självklara... Men jag känner att jag lätt skulle känna mig hemma och varmt välkommen i köket med de fina "lutande skåpen"...barndom :)

K R A M // t i n a

Mallas sa...

Spännande att retrokök är på ingång igen. För det är ju just så att väldigt många har rivit ur sina och ersatt med nya kök de senaste åren. Hoppas helgen på mässan har varit bra!

Anonym sa...

Kvänum retro...Så ser det ut i mitt kök fast mitt är original. Det åker nog ut nu när värden ska göra stambyten och renovera.