måndag 20 april 2009

Tema - Sovrum

Mitt bidrag till veckans tema - Sovrum. Jag vill att mitt sovrum ska vara harmoniskt och mysigt. En vilsam oas. Inga starka färger och mönster. Lugn och ro. Det utgick jag ifrån när jag stylade vårt sovrum inför veckans tema. Jag har inrett med olika nyanser av vitt och beige. Några mörka inslag finns också för att skapa spänning. Jag har blandat olika sturkturer. Och matt och blankt. Det skapar liv åt inredningen. Väggarna är målade och har lister som skapar mönster (speglar) och ramar in. Trägolvet ger värme. ***********************************************Vad är viktigare än kärlek? Mina favoritblommor är vita tulpaner. Den snygga vasen fick jag i födelsedagspresent i år. Ljuslyktan med texten LOVE står framför finaste sonen. Tavlan ovanför sängen är vårt bröllopsfoto. Fotot och ramen ger en lite gammaldags känsla, som passar fint i vårt sovrum. Det är alltid mysigt att tänka på den dagen.

I ett sovrum bör man inte ha för många saker framme. Välj ut de saker och ting som du tycker riktigt mycket om. Det skapar en luftig och lätt känsla. Och det gäller för hela hemmet. Vi köpte konsoler och hyllplan på IKEA. Kapade hyllplanen, så att de passade i speglarna. Målade allt vitt och skapade en liten hyllvägg. På bilden ser ni två schackpjäser i glas (Kjell Engman) som jag fick här jag jobbade på Duka. Kivilyktor från Iittala. En uggla (ljuslykta) från Lagerhaus. Krukor från Cult Design och en klänning i keramik (Lisa Larsson).

Jag samlar på böcker om inredning, men jag väljer ut de noga. Och de är definitivt inte till bara för att vara snygga - även om de ju inte är någon nackdel. :) Några söta videkissar i en smal vas och foto på sonen i en fint mönstrad ram. Det kommer fler bilder från mitt sovrum, men det får bli en del 2. Vill ni titta på alla bidrag och rösta (man kan vinna ett presentkort från Indiska) så gör ni det här. Y ************************************* *********************************** *******
Foto: Annika Persson, Flex Inredning.

13 kommentarer:

...å lilla Vicke vire sa...

Jättesnyggt och harmoniskt sovrum!! Jag tycker också om ljusa och lugna färger i sovrummet.

Sara sa...

Vad kul att få titta in hos er! Fint ni har det! (Det är jag väl inte så förvånad över, iofs...)

Inspirera Mera sa...

Vilket underbart sovrum!
Kram Sandra

Malin sa...

Jättefint sovrum! Älskar placeringen av listerna på väggen och hyllorna. Bra jobbat! :-)

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Jag gillar också det ljusa och att man inte har för mycket saker i sovrummet. Jättefräscht och snyggt!

Maliin sa...

Härlig med det vita, vilken dröm att vakna i!
Riktigt bra!
Go Girl!


Maliin

Jenny sa...

Underbart med ljust sovrum! Vårt är också ljust och det känns verkligen harmoniskt. Vi (eller jag) har dock inte lyckats få tag i fin sängöverkast... blev förtjust i erat! Var köpte ni det?

Annika sa...

Jenny: Vi har köpt överkastet på IKEA. Det heter KILAN. Det är jättefint och prisvärt.

Prästgården sa...

Verkligen ett vilsamt rum, det andas verkligen harmoni! Gillade också överkastet, får kanske bli en tripp till IKEA och inhandla.

StrandviksVillan sa...

Det vackraste sovrummet jag sett på länge!! Jag gillar ju vitt, men inte den där franska stilen som många har. Ditt sovrum är mycket stiligt.
Åh så lik sin mamma den lille sonen är!

Lycka till i tävlingen!

Anne, anness sa...

Jätte jätte fint! Du kan du! :)

Fru Inredning sa...

Wow, superfint:)Så skulle mitt sovrum gärna få se ut:)
Kram Kristina

disa sa...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,外遇,抓姦,尋人,徵信社,徵信,抓 姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信,徵信社,外遇,抓姦,尋人,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,尋人,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,情趣用品,情趣,抓姦