torsdag 30 juli 2009

Svart och vitt i badrummet

Svart och vitt tillsammans är ett säkert kort i badrummet. Ingen kombination som man tröttnar på i första taget. "Det håller i längden" är kanske ett trist uttryck, men det är ack så viktigt att tänka långsiktigt när man renoverar eller bygger nytt badrum. Det tar inte bara tid - det kostar ofta en ansenlig summa också. Och så kan det faktiskt vara ganska bökigt under tiden. :) Bra belysning är alltid viktigt. Tänk på att svart absorberar mycket ljus.

Det här badrummet är fint i all sin enkelhet, tycker jag. Här kommer detaljerna till sin rätt. Det går inte att missa den fina Missonihandduken med det klassiska mönstret och de fina färgerna. På den lilla hyllan skulle man kunna rada upp ljuslyktor. Inte helt otippat, kanske, men snyggt. Dimma ner ljuset och ta ett bad. Hög mysfaktor.

De är jättefint med riktigt stora plattor. Fint med de smala till. I duschen bör man satsa på mindre plattor, eftersom det kan vara svårt att få det snyggt med så här stora. Man måste tänka på lutningen mot avloppet när man lägger klinkerplattorna. Vitmålade väggar är bra mycket billigare än kaklade. Och så snyggt! Y

Bild från Bo Bedre.

4 kommentarer:

@nemonen sa...

Jag vill ha ett sådant badrum. kanonsnyggt, men det skulle bryta allt för mycket i vårt gamla 20 talshus tror jag.

Knaada.com sa...

Vi har gjort just det, brytit vårt 20-talshus med ett svart/vitt badrum, det funkar helt super! Vi är dock inte klara ännu, när vi är det lovar jag att det kommer bilder.

Tack för inspiration!

Linda P sa...

Visst är det bättre att tänka långsisktigt och toppa upp med färgglada detaljer!

kram

Iris sa...

Något som är bra att tänka på är att helst inte ha svart klinker i duschen, då kalk syns mer på svart än på vitt, speciellt om man har matta svarta plattor. Det gör jag inte om nästa gång jag renoverar badrum :)

kram /iris