söndag 18 oktober 2009

Läshörna

Något som alla borde ha hemma är en mysig läshörna. En plats där man bara kan vara, slappna av och läsa en bok eller en tidning. Nu har alla inte plats med en fåtölj som på bilden, men en soffa har de allra flesta. En mysig pläd och bra belysning vid sidan av soffan, så blir det perfekt. Belysningen är förstås viktig. Vi har en golvlampa bredvid soffan. Den är dimbar, så den passar perfekt som läslampa och dimrar man ner den, så får man ett fint stämningsljus. Flexibelt - jag gillar!

På bilden har man inrett ett hörn av soffrummet som läshörna. När man har många härliga barn hemma, så kan det vara ett bra ställe (eller det enda stället) att dra sig undan och ta en paus. En litet bord till kaffe- eller tekoppen. Och chokladbiten. :) Titta också på det fina konstverket på väggen. Leta unika ting på resor eller loppis. Vackert stilleben med vaser i olika former och en bok i matchande färg. Y

Bild från Metropolitan Home.

6 kommentarer:

Proforma - Irene sa...

Har precis kommit på att vi saknar en bra läshörna... funderar vidare på detta. Tack för inspirationen!
Fortsatt trevlig helg!

StrandviksVillan sa...

Håller med - en sån hörna borde alla ha hemma!
Själv är min favoritplats en fåtölj i vardagsrummet, bredvid har jag ett litet bord för kaffemuggen och en korg för alla härliga inredningstidningar och så klart en golvlampa också.

Inbjudande bild det där, och vilken utsikt sen!

Ha en fin söndagskväll!
Ann-Christine

karola sa...

Vacker inspiration!

Blogg by Maliin Stoor sa...

Helt rätt!
Ljuvlig bild åxå!

Må gott

Maliin

Ann-Louise [En bulle ur ugnen] sa...

Mysiga läshörnor är det bästa! :) Älskar att mysa upp i soffan med en filt, en stor kopp kaffe och en bra tidning.

Haha och du får gärna fortsätta inspirera (det gör du alltid :-)) Men maj gaad trodde inte trappan skulle ta sån tid bara. Men fint det blir det! Lääängtar tills jag får klippa det röda bandet och inviga den på riktigt. ;-) Ha en toppenvecka nu! Stor kram från Småland!

Mrs. b sa...

En fåtöljhörna önskar jag att jag skulle få plats med.