torsdag 12 november 2009

I designstudion

I Boråstapeters designstudio välkomnades vi av designchefen Björn Nilsson. Han berättade att de nu arbetar med mönster som kommer 2012. Boråstapeter har fem egna designers. De köper även in en del mönster och samarbetar med formgivare som Hanna Werning och Nina Jobs.

Fina tapeter i olika stilar. Boråstapeter är Nordens största tapetproducent med en produktionskapacitet på ca 30 000 rullar per dag. Sedan år 2000 och framåt har tapetens populäritet sakta gått uppåt. Först var det fondtapeter, nu hela rum. En tapetbok finns i tre år. Vissa delar kan leva kvar längre.

Inspirationskollage. Jag har en dröm; att någon gång få se mitt eget mönster i tryck. Antingen som tapet eller textil. Det ska väl inte vara omöjligt? :)

En underbar tapet! Egentligen inte min "stil", men vad gör väl det? Vackra, härliga färger och en fin rörelse i tapeten. Jag gillar!

En liten modell med tapeter. Björn Nilsson tycker att man ska våga blanda olika tapeter mer.

Boråstapeters mönsterbank är en riktig guldgruva. Många gamla, fina mönster.

En läcker tapet i vintagestil. Ni minns väl Formex hösttema? Det finns 550 olika mönstrade tapeter och 42 enfärgade blad att välja bland. Mixa och matcha som du själv vill. Y ***************************************
Foto: Annika Persson.

5 kommentarer:

Åse sa...

Det har varit kul att få en liten tjuvtitt på vårens tapeter, jag tycker den blåa med fågeln verkar helt underbar!

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Snacka om framförhållning, tapeterna 2012 redan nu. Den där tapeten med tranan är verkligen underbar, mer som en tavla än en tapet. Kanske man skulle köpa en bit och rama in?

Sofie sa...

Åh, det där hade jag gillat... tapettokig som jag är. Många vackra tapeter som skymtas!

Trevlig helg!

Annika sa...

Åse: Ja, visst är den underbar!

House of Jammi: Ja, man blir imponerad av framförhållningen! Ja, det låter som en jättebra idé!

Sofie: Ja, alla inredningsintresserade borde få besöka Boråstapeter! Trevlig helg!

Sara sa...

Inspirerande inlägg! Vi funderar på tapeten med "trappor" till vårt vardagsrum. Satt uppe sent och tittade på tapeter häromkvällen... Vi delar en dröm ;), och jag är säker på att allt är möjligt om man bara vill tillräckligt mycket!