torsdag 28 januari 2010

Vitrinskåp

Jag vet inte vad det är med mig och vitrinskåp? Jag bara älskar dem. Nya, eleganta och stilrena eller gamla, slitna och charmiga. Jag gillar alla sorter. Det är nog dekoratören i mig. Glasdörrarna blir ju som små skyltfönster. Och då menar jag inte skrytfönster. :) Nej, den fina keramiken, det vackra porslinet och de tjusiga glasen finns där för de som bor i hemmet - inte gästerna i första hand. Det behöver inte heller vara dyra saker i skåpet. Fina loppisfynd fungerar lika bra.

Skåpet på bilden är lite väl fullproppat för min smak, men har man ont om plats, så fungerar det ju. Vinställ gillar jag inte, men det är förstås en smaksak. Och skåpet då? Fina Linnarp från IKEA, som även finns i rött. Konstigt nog inte i vitt. Vilken storsäljare det hade blivit! Ett enkelt sätt att sätta sin prägel på en möbel är att byta knoppar - precis som de har gjort på bilden ovan. I skåpet ser ni bl a Stig Lindbergs fina servis Berså. Y

Bilder från IKEA och Sköna Hem.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Just den där bilden har även jag tittat på många gånger. Jag är bra sugen på ett skåp med karaktär till vår matplats, men på den här bilden ser just Linnarp alldeles väldigt trevligt ut. I rätt sammanhang, med rätt grejer och med lite personligt piff - jag tycker också mycket om idén!

Malin sa...

Jag har faktiskt aldrig gillar vitrinskåp, men sedan ett par månader tillbaka har jag dock varit sugen. Det är just Linnarp vi kikat på. Gillar att det har lite karaktär av ett rejält bokskåp och inte "finvitrinskåp". Vi får väl se vad det blir och om det blir. :-)

Johan sa...

Vinställ är ju kul, helst i vintage. Så man får en känsla av fransk vinkällare.

Ullis sa...

Vi har ett Norden vitrinskåp från Ikea. Det var helt bra, men blev ännu bättre när vi satte in några hyllor till.
Ikeas röda skåp är alldeles underbara, men lite mera krävande.

Kristina - Kix Koll sa...

Vitrinskåp är verkligen fint men det är konst att få det att se snyggt ut utan att vara för perfekt och inte skräpigt. Jag vill gärna ha ett vitrinskåp och vi har länge velat fram och tillbaks, de ska ju ha en bra plats och inte vara inträngda i ett hörn tycker jag. Linnarp är perfekt. Men konstigt, som du säger, att det inte finns i vitt...

Proforma sa...

Jag håller med! Det kan vara jättesnyggt bara det inte ger ett för rörigt intryck! Allt ska inte stå där och jag tycker också att det är lite för mycket i skåpet på bilden!
Irene

Drömlägenheten/Caroline sa...

Vi har det svarta och älskar det. Snygg kontrast till våra vita väggar. Har mitt "fina" i skåpet, lite huller om buller. De raka linjerna gör att det är okej att "vilda" till det i skåpet!

åSa sa...

snyggt! måste ja nog kolla på när ja e på ikea :)

HEMLÄNGTAN sa...

Jag är på jakt efter ett vitrinskåp, har varit det en längre tid nu. Jag har kikat lite på det här skåpet på IKEA, och det känns ok. På bilden kändes den mer lockande, kanske är något att tänka på ändå.
/Jenny

EN INREDOHOLIC sa...

Ursnyggt! Jag förstår dig :)

Trevlig helg på dig.
KRam
Jannice

Åpent hus sa...

Ja, jeg vil ha det i hvitt!! :)