fredag 5 februari 2010

Petrol

Det pratas mycket om turkos just nu. Årets färg enligt Pantone. Själv är jag mycket mer inne på petrol. Jag gillar den mättade blå färgen, som drar en gnutta åt grönt. Så snygg! *****************************************************
Ovan ser ni AJ-lampan (igen) - nya petroleum. Tyget är Spiras Stensöta (halvlinne). Jag föll som en fura när jag såg tyget i petrol på höstens Formex. Har inget hemma ännu, men det kommer. Var så säker. Sista bilden visar snygg förvaring från danska Montana. Montana är kända för sitt byggbara system, som finns i flera färger. Formgivare är Peter J. Lassen. Y

Bilder från Svenssons, Spira och Montana.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller helt med. Mitt blå är inte turkos, utan andra toner. Petrol, denim, marint med mera. Trevlig helg!

Anna / Sand´s Drömmar sa...

Precis som med turkos tycker jag att petrolium varit inne i flera år också, åtminstone då det gäller kläder. Har fått för mig att i år blandas både turkos, petrolium, blått och grönt i inredningssammanhang.

marzia sa...

I like your blog. Full of inspiration. I've been following you for more than one year now and everyday your post is always a nice surprise. Ciao. Marzia from Italy

::fina:: sa...

Jag gillar turkost och tycker också det har funnits ett bra tag i inredningen så jag tycker det är konstigt att det är årets färg. Känns lite sent, nästan. Petrol är också snyggt fast jag som älskade marinblått för några år sedan är väldigt trött på det mörka. Måste förresten tacka för trevlig blogg, har följt den ett tag nu!
~Josefine

Sandra sa...

Verkligen – petrol känns mycket mer 2010 än turkost. Den där lampan är en riktig läckerbit.

Soform sa...

Petrol är verkligen en av mina favoritfäger och har varit det väldigt länge. Ha en skön helg!

Åse - Interiörguiden sa...

Jag håller med om att petrolium är en underbar färg, känns lite mer rätt än turkost. Även om turkos också är en underbar färg så har den varit med ett tag nu.

Trevlig helg

Annika sa...

Weronica: Jag gillar också alla andra toner mer. Är ingen turkos person. :) Trevlig helg!

Anna: Ja, definitivt på kläder! Jag tycker att det är lite trist med färgtrender egentligen. Man ska kunna inreda och klä sig i de färger som man gillar bäst - alltid. En fin blandning du beskriver. Jag skulle gärna inreda med så.

Marzia: Thank you! You made me very happy with your comment!

Josefine: Jag håller med dig - det känns lite sent. Turkost har ju varit aktuellt länge. Tack, jätteroligt att du gillar bloggen!

Sandra: Ja visst! Läckerbit är rätta ordet. Jag vill ha! :)

Soform: Samma här! Trevlig helg!

Annika sa...

Åse: Ja, jag tycker att petrol känns fräschare. Just för att vi har sett så mycket turkost de senaste åren. Men ingen färg är ju någonsin "fel". Jag är mycket för att man inreder med de färger man själv gillar - trendiga, eller inte.

Proforma sa...

Kan inte annat än att hålla med dig, petrol är en fin nyans. Har själv den färgen på kuddarna i vardagsrummet. Montanas hyllsystem älskar jag... fast i vitt... och vill gärna ha det när den hyllan vi har nu åker ut. Det står högst upp på listan av mina "vill ha" möbler!
Trevlig helg på dig!
Kram Irene

Malin sa...

Så mycket fina inlägg jag missat. Håller helt med Petrol är det nya turkos. :-) Hoppas att du kryat på dig och har det kul i Stockholm.