söndag 16 maj 2010

Trädgård och Vila

Vi fick sommarvärme hela helgen. I kombination med lite regn, så tog växterna glädjeskutt. Björkarnas stad börjar äntligen bli vackert grön. Vår trädgård är dock allt annat än vacker. Vi har prioriterat huset de senaste somrarna. Förra sommaren målade vi delar av huset. Det tar sin tid, huset är stort och vi skrapar trärent först. Sommarens mål är väggarna kring veranda och balkong.

Förra sommaren skulle vi även bygga altan. Maken upptäckte då att grunden under vårt ena burspråk hade satt sig. Ingen hjälp fanns att få. Eller rättare sagt, hantverkaren som vi anlitade kom aldrig, trots en mängd påtryckningar. I år ska det iallafall bli åtgärdat och altanen ska byggas. Jag vet att det kliar i makens fingrar att få sätta igång. Jag längtar efter att få ställa ut utemöblerna, krukor och plantera växter när den är klar. Vi ska (måste) dessutom bygga en ny trappa och lägga ny träpanel kring verandan.
****************************************************
Gräsmattan är ett kapitel för sig. Vet inte om den ens är värd att kallas gräsmatta. :) Vi bor på sandmark. Det är superbra när man har källare, som vi har. Inte lika stor risk för fuktskador. Dock behövs ett rejält lager matjord ovanpå sanden för att gräsmattan ska må bra. Det har inte vi. Vår gräsmattan anlades för länge sedan och börjar helt enkelt bli trött. Dessutom så flyttade vi ett stort buskage i höstas. Med traktor. Så nu har "gräsmattan" stora fina hjulspår också. :) Det får bli en ny gräsmatta till hösten.
********************************************************************************
Så där ja, nu vet ni våra sommarplaner för trädgård och hus. Hade jag tid (och pengar) över, så skulle jag gärna sätta upp ett av Hasselfors Gardens nya trädgårdslider också. De finns i fyra storlekar. På bilden ser ni den näst största, Vila. Jättefin. Y
*****
Bild från Hasselfors Garden.

3 kommentarer:

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Det låter som en hel del projekt i sommar. Här ska vi bygga om en del av trädgården - efter många år av försök att odla olika saker i total skugga, har vi nu äntligen fattat piken och ska göra spännande saker av sten och trä istället.

Mrs. b sa...

Låter som ni med har trädgårdsarbete att se fram emot! :-)

Här hoppas vi på att få en carport/förråd i år + allt annat som har med en oanlagd trädgård att göra.

Hasselfors har mycket fint! Vi sitter precis och ska titta lite närmare på en del saker på webben.

saravillfara sa...

Jag önskar att jag hade mer intresse och talang för att få ordning på vår trädgård. Man vill ju så mycket, men det blir så lite...
En vacker dag kanske det blir ändring. Men så har jag sagt i ganska många somrar nu... Näe, tacka vet jag vintern, när allt göms under snön... ;)