torsdag 30 december 2010

Olika golv i samma lägenhet

   
   
   
 
Bilder från Boligmagasinet.  
 
Olika golv i samma lägenhet. Vita väggar öppnar för många val. Vacker mörk parkett på översta bilden. Golv och konstverk i ett. Svartmålat trägolv i köket. Snyggt när man har en svart bänkskiva, men varenda smula syns. Den krassa verkligheten. Ha en dammsugare eller sop i ständig beredskap, så löser det sig. Vitmålat trägolv i sovrummet. Ger en sval och elegant känsla.

I den långsmala hallen ligger en mörk textilmatta. Mattan dämpar ljud och är skön att gå på. Bra om man har små kottar hemma, som gärna springer runt. Vare sig de får det eller inte. :) I en långsmal hall är annars ett plankgolv ett bra alternativ. Lägger man plankorna tvärsöver gången, så breddar man hallen visuellt.

Vill man att lägenheten ska kännas större, så bör man välja samma golv överallt (badrum undantaget). Då får man ett flöde i lägenheten, som gör att den känns rymligare. Lite kala bilder kanske. Jag saknar växter och lite mer färg. En smaksak, ni vet. Y 

2 kommentarer:

Sofia sa...

Det svarta golvet var riktigt snyggt! Har haft lite "svårt" för en massa olika golv, men det här inlägget gav mig lite inspiration och nu tänker jag andra tankar kring det. Skulle kunna vara riktigt coolt i rätt hem.

Skatan sa...

Gröna växter? Ja du, här var tidigare en djungel. Jag har hejdat mig och gett bort en hel del. Det var liksom grönt överallt. Lagom är bäst sägs det ju.

Planscherna såldes i ett huj båda två till Norrtälje. Osedda...vågat ;)

So long,

Anna