tisdag 8 mars 2011

Populära Y-stolen

Wegners Y-stol är ett sådant där tryggt val - om man vill ha det "rätt" hemma. Men så är den ju alldeles underbar också. Inte konstigt att den är omtyckt. Min favoritstol faktiskt. Föga originellt. ;) Så här till våren är det lätt att dras till härligt gröna nyanser som ovan, men stolen tillverkas i en mängd olika färger och träslag (lönn, ask, bok, ek, körsbär och valnöt). Och ytbehandlingar; såpad, klarlack, lackfärg, vitoljad och bets. Ja, inte är det helt lätt att välja. Jag har gott om tid att fundera, medan jag fyller spargrisen. Jag vill ha minst sex stolar och direkt gratis är de ju inte tyvärr. Y

Bild från Boligmagasinet.

5 kommentarer:

Petra sa...

Står även på min önskelista...
och jag tror att till mitt ekbord att jag vill ha mörkbetsade (svarta)

Annika sa...

Petra: Det blir jättesnyggt! Svart tröttnar man inte på i första taget. Ibland är det bra att köra på säkra kort (med tanke på att stolarna kostar en hel del).

Anonym sa...

Har du provsuttit? Den var min drömstol, ända tills jag suttit på en. För mig kändes den inte alls bekväm, tyvärr.

Annika sa...

Anonym: Det är ju förstås superviktigt när man köper stolar - att de är sköna! Jag har provsuttit, men ingen längre stund. Måste hälsa på hos någon som har Y-stolar och stanna ett tag. ;)

Petra sa...

Jag har inte provsuttit, jag bara antog att eftersom det är en klassiker så är den funktions-riktig! Det måste jag absolut försöka göra någonstans. Dom säljs väll inte i Umeå?