söndag 15 maj 2011

Altanfunderingar

Äntligen börjar det bli riktigt grönt, även här i norr. Jag tittar ut genom köksfönstret på vår stora gamla rönn, när jag sitter här och skriver. Den är så fin! Något som inte är lika fint; vår gräsmatta. Jag skulle vilja så en ny gräsmatta, göra om stora delar av trädgården och köpa massor med perenner och buskar. Och ett äppelträd. Sonen har önskat sig ett äppelträd sedan han var liten. Det ska han få. Förr eller senare. Som jag har skrivit förut, så är det altan som gäller i år. Och en ny trappa (+ lite annat smått och gott, som måste fixas). Tur att vi har en dörr på kortsidan av huset. Annars vet jag inte hur vi ska komma ut och in, när trappan rivs. :) Självklart kommer jag att visa bilder när vi har kommit en bit på vägen.

Bilden; mörk eller ljus altan? Det lutar åt av vi laserar vår altan mörk. På bilden ser ni Alcros Altan Lasyrfärg i kulören Tjärsvart. En annan tanke är att lägga lärkträ. Lärkträ får en vacker grå ton med åren. Lättskött är det också. Hmm, snart måste beslutet tas. Y

Pressbild från Alcro. Fotograf: Jonas Ingerstedt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ville så gärna lägga lärkträ på vår altan, men det fick bli vanligt tryckt för prisskillnaden är så stor. Man får i vanlig ordning väga fram och tillbaka och med vårt nya hus som slukar resurser på allt som måste göras i trädgården, ja då fick det bli så :) Vi har laserat med Jotuns terasslasyr i naturgrå ton, så kisar man lite så kan man ju inbilla sig att det är grånad lärk ;) Kul att höra lite om uteplaner!

Annika sa...

Weronica: Ja, det är den där prisskillnaden att tänka på. Vårt gamla hus slukar också pengar - allt som måste renoveras. ;) Och visst kostar det att göra i ordning en trädgård! Tack för tankar kring valet!

Malin sa...

SÅ många idéer och planer - men inte all tid (eller pengar) man skulle vilja lägga. Det känns igen. Vi har lärkdäck - men måste säga att jag inte vet om jag tycker att det är värt pengarna... Hade nog hellre kört på laserat tryckt och lagt pengarna på utemöbler. Det syns mer. :-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.