torsdag 18 augusti 2011

IKEA-katalogen och kvadratsmarta idéer

Dagens stora nyhet i inredningsvärlden är förstås släppet av IKEA-katalogen. Jag var inbjuden till pressfrukosten i Stockholm, men jag kunde tyvärr inte åka. Jag har varit hemma med krasslig son och i Stockholm hade jag redan min man. Jag kanske skulle ha skickat dit honom med en kamera? :)

Kvadratsmarta lösningar står i fokus i årets katalog. Det finns flera hundra nyheter i katalogen. Jag har ju lovat att skriva lite mer om mina egna åsikter angående innehållet, men det väntar jag med till jag har katalogen i min hand. Jag gillar den kvadratsmarta tanken. Så tänker jag ofta när jag inreder. Det är ju ett måste för många av oss. Funktion är viktigt, förvaring är viktigt och så ska det ju se snyggt ut också. ;) Det är det som gör det så kul att inreda!

Många drömmer om en egen walk-in-closet. Här visar IKEA en fin variant. Man har delat av ett sovrum för att få plats med förvaring. Ganska enkelt. Snyggt och praktiskt. Jag gillar de tre lamporna i taket. De ger, utöver bra ljus, en lyxig känsla. Formen gör att det inte känns för kantigt. Ett draperi att dra för, skyddar kläderna från damm och är billigare än dörrar. Krokar i olika höjder gör att det inte känns stelt. Fint! En bild, som kommer att inspirera många, gissar jag. Katalogen ligger uppe i högermarginalen några dagar, som en liten service till er läsare. Klicka på bilden, så kan ni titta. Y

Pressbild från IKEA.

2 kommentarer:

anna sa...

Älskar IKEA katalogen! Och stort plus till kvadratsmarta lösningar!

Annika sa...

anna: Ja, det är något speciellt med den katalogen! ;) Kvadratsmarta lösningar ligger verkligen helt rätt i tiden.