tisdag 25 mars 2014

Londonhem

Jag gillar att titta in i utländska hem. I bland blir det för mycket samma lika i de svenska hem som exponeras i bloggar och inredningstidningar. Jag blir inte inspirerad. Det gäller inte alla hem förstås. Det finns många godbitar i Sverige också. 

I det här London-hemmet finns det en hel del att inspireras av. På väggen sitter en stor spegel, som gör att rummet känns mycket större än vad det är. Ingen bra idé om man har en sittmöbel som är vänd mot spegeln. Vem vill se sig själv hela tiden? :) Här fungerar det dock alldeles utmärkt. Grönskan och ljuset speglas på ett fint sätt. En fin platsbyggd bokhylla. Platsbyggt blir ofta väldigt lyckat. Vid dörren har man snedställt panelen för att få in så mycket ljus som möjligt och det kan behövas när man har valt lite mörkare väggar. Fint med det extra lilla fönstret ovanför dörren också. Och ser ni hur fint den extra listen binder ihop spegel, bokhylla och dörr? Nätta möbler med smala ben ger en lätt och luftig känsla. 

Ännu en stor spegel som för in ljus och rymd i ett rum med många mörka färger. Ljusa gardiner stänger inte ute ljuset och ger en och ombonad känsla.

Ett bra bevis på vilken skillnad en liten färgklick kan göra. Tänk så trist den här bilden hade varit utan sammetkudden med sin härliga färg. Den här bilden är från samma rum som bilden ovan. 

Här snackar vi blått badrum! :) I Sverige hade de flesta av oss målat listerna och elementet vita. Och det fungerar ju alltid. Men kul att se något annat. Plattorna på väggen är handgjorda i Marocko och uppsatta en efter en. 

En jättefin pergola. Den rostiga plåten blir en snygg fond och ramar in sittplatsen tillsammans med all grönska.  Snygg stenläggning också. ❤ 

Bilder från T-Magazine, via Eclectic Trend. Foto: Henry Bourne 

1 kommentar:

maria at inredningsvis sa...

Herregud vilka läckra bilder :) hoppas att ni har lika fint vårväder som oss i GBG.

Ny post ute...heta designermöbler till REA-pris:)

Jag önskar en härlig helg

LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)