onsdag 18 juni 2014

Fint och danskt

Fint att blanda olika mönster på kakelplattorna. Blått och vitt är ett klassiskt val. 
Platsbyggda bokhyllor är alltid en bra idé. :) Läckert att måla bakgrunden i en avvikande färg. 
Stora fönster minskar skillnaden mellan ute och inne. En gammal byrå till Eames-stolar. 
Härlig takhöjd. Blandade färger är fint i ett barnrum. Många barn gillar färg! 
Upp med de mindre hyllorna på väggen! Luftigt och fint.
Jag tror att jag ska muttra oftare över att det finns för få hela hem att visa upp. :) Då dyker de plötsligt upp. Här ett danskt hem med fina inslag att inspireras av. Jag tycker att man ser fler personligt inredda hem från Danmark än vad Sverige visar upp just nu. Gillar t ex den gula kannan och den röda textilsladden som kontrast till det blåvita kaklet. I Sverige är det fortfarande mycket same same. Det här gäller flera av de hem som visas upp. Det blir för mycket samma möbler, detaljer, posters. Kanske stylas de för lika? ❤︎

Bilder från BoligLiv

2 kommentarer:

tina | pepparochvanilj.se sa...

Ja för oss inredningsnördar så uppfattas så, men för gemene man så är flödet förhoppningsvis stadigt inspirerande... Men jag hållermed och minns att vi pratade om just det på Bloggforum bla. Men det är ett par riktigt mitt-i-prick-snygga hem du lyckats spåra upp och visat det senaste:) tack!

kram | tina

Annika sa...

Tina: Ja, det kanske är så! Jag tycker att det har varit mer lika på sistone. Många inreder och stylar i samma anda. Visst finns det jättefina undantag. Kanske bara jag som har sett mig mätt på ett visst uttryck?! Kram!