måndag 9 februari 2015

Gotthards Krog

Min hemstad Umeå växer så det knakar. Både i antal invånare och byggnader. Byggs det inte nytt, så renoveras det. Och med lyckat resultat! Stora Hotellet (120 år), som återinvigdes i mars 2014 efter en omfattande renovering, fick nyligen utmärkelsen som det bästa nya boutiquehotellet i världen! Det är arkitektbyrån Stylt Trampoli som står bakom Stora Hotellets design och koncept. Byrån har tittat tillbaka och inspirerats av byggnadens tid som sjömanshus. 

Restaurangen Gotthards krog, som hör till hotellet, har fått sitt namn efter Stora Hotellets första innehavare, källarmästare Gotthard Zetterberg. På bilden ser du Stylt Trampolis grundare norrmannen Erik Nissen Johansen i baren på Gotthards Krog. 

Första gången jag besökte Stora Hotellet och gick in i Gotthards Krog, så blev jag uppriktigt förvånad och mycket förtjust! Färgvalen, materialen. Mysigt. Och mörkt! För ett år sedan hade vi inte sett så många mörka väggar, inte lika mycket koppar, mässing och inte så många sammetssoffor, som vi har gjort den senaste tiden. Blått och grönt (mina färger). Och så lamporna till. Snyggt!

Gotthards Krog har till och med en egen dekor på porslinet. Även det har designats av Stylt Trampoli. Här pratar vi helhetskoncept. Jag tycker att Stylt trampoli har inrett Gotthards Krog med fingertoppskänsla. Två tummar upp från mig! Ber om ursäkt för bildkvaliteten; mobilkamera och det är, som sagt, ganska mörkt därinne. :) ❤︎

Foto: Annika Persson, Flex Inredning. 

Inga kommentarer: