måndag 23 februari 2015

Stora siffror

Siffror och bokstäver har vi inrett med länge och vi verkar inte tröttna. Och varför skulle vi det? Siffror och bokstäver är grafiskt vackra och betyder ofta något för oss. Första bokstaven i vårt namn, initialerna eller hela namnet. Favoritsiffran, födelsedatum eller siffran man har i fotbollslaget. Att måla en stor siffra (eller bokstav) på väggen är inget jätteprojekt. Måla med magnetfärg först, så får barnet/tonåringen en snygg anslagstavla. 

Swedoor lanserar sin nya ytterdörr med husnumret som glasparti. Vill man minska insynen, så väljer man sandblästrat glas. Och varför inte satsa på en blå dörr? Vårens trendfärg som alltid är lika snygg. Annars kan man specialbeställa dörren i nästan vilken kulör som helst. Passar förstås inte alla hus. Till vårt hus, byggt 1923 med en massa snickarglädje, så skulle det bli helknasigt. Men till många nyare husmodeller kan det bli jättefint. Ju enklare, renare fasad, desto snyggare blir det med en sådan här dörr.

Bilder från Vt Wonen och Swedoor

5 kommentarer:

Emma Thun sa...

Praktiskt är det också när man slipper leta efter husnumret! Vår dörr är från polar dörren, men jag tror det är rätt många tillverkare som erbjuder "siffer-dörrar" nu.

Annika sa...

Ja, verkligen! Dörren med siffror från Polardörren är jättefin! Jag gillar egentligen den bättre, med mindre siffror. Men det är förstås en smaksak. Det blir en coolare effekt med en riktigt stor siffra.

Unknown sa...

Cool, reminds me of graphic collection from Delightfull :)

jaka sa...

makasih bos infonya dan salam sukses

tejo sa...

terimakasih gan infonya dan semoga bermanfaat