måndag 16 januari 2012

Bo stylish på liten yta

Ett av de roligare jobb man kan få som inredare är att inreda en liten lägenhet eller ett litet hus. Tycker jag. Då får man klura lite extra på förvaringslösningar och möblering. Vända och vrida på det lilla utrymme som finns. Här en liten lägenhet på 33 kvm. Sängen står i en minimal sovalkov. Öppningen i väggen gör att ljuset kan flöda fritt och ger en känsla av rymd. Samma golv i hela lägenheten gör att den känns större.  

Jag gillar att man har målat väggarna grå. Det är så lätt att bara tänka vitt, eftersom vitt förstorar, men den här ljusa och varmt grå nyansen ger lägenheten en annan karaktär och man får en mysigare känsla. Ett snyggt kök med enkla luckor, utan ditsatta handtag, passar perfekt här. Med en bäddsoffa får man plats för vänner att sova över. Förr var det svårt att hitta snygga bäddsoffor, men nu är det lättare. IKEA har fina exempelvis. Mitt första egna lägenhet var 28 kvm stor (eller snarare liten), så kanske är det därför små boenden ligger mig så varmt om hjärtat. 

Bilder från Stadshem

6 kommentarer:

Maria sa...

Håller med, jag jobbade i byggbranschen innan och inredde bl a visningslägenheter och det var så mycket roligare när de var små! 3-4 rum, urk, det blev så stora ytor och svårt att pynta så det såg hemtrevligt ut.
Gillar små bostäder, vårt hus är ca 90 kvm :) Fast det är i minsta laget...

kristina - ingen vanlig dag sa...

Riktigt fin. Speciellt sovplatslösningen var riktigt bra. Och så gör ju de där ärliga golven sitt till också givetvis.

Nilla sa...

Jättefint!

saravillfara sa...

Åh, både funktionellt och snyggt. Belysningen gör nog mycket också för den här bostaden. Gillar ljussättningen!

purple area sa...

Wow, vad snyggt, I like it!

Ses vi på Formex imorgon?

Kram/susann

Kanel & Cayenne sa...

Jag börjar så sakta närma mig världen utanför bebisbubblan. :) Små lägenheter har jag stor erfarenhet av och jag håller verkligen med, det blir en större men också roligare utmaning att inreda då. /Nellie