onsdag 26 mars 2008

Kistor med historia

När jag växte upp hade vi två fina gamla kistor hemma. Min mamma var duktig på att inreda och de prydde verkligen sina platser! Jag tycker om att inreda med kistor och det kommer säkert hemifrån. De är charmiga och, som jag skrivit om tidigare, utmärkta till förvaring. Dessutom så har de en historia bakom sig! Min kista, som jag ärvt av min mamma, är över 200 år gammal! Jag vet inte mycket om den, men bara tanken på att den är så gammal tycker jag är häftig! Jag tror att den har funnits i min släkt hela tiden! Ni ser den på översta bilden. dksalf a dflksöaf dksa ksa aaaaaa akdsfj lksa asdlkfj adslkjdfkadjsf lksadfö asdlkfj adölksfjlksa alksdfj kaföl
På sovrumsbilden nedanför, ser ni hur fint det kan bli med en kista vid fotändan! Jag vill egentligen inte skriva om hur man inte ska inreda - det är mycket roligare att ge tips om hur man kan inreda! Att komma med pekpinnar är inte min grej! Ni vet; man får inte ha magneter på kylskåpet och dylikt! ;) Men här vill jag tipsa om en sak; häng inte tavlorna så nära taket - det sänker takhöjden visuellt! Här kunde de ha satt tavlan lite längre ner. Men visst är det ett harmoniskt inrett sovrum? Y ghhgffhfhfghfghfghfgh kdsalföjkaf ksaf adlsfkjölksa sadlkfjölksa lksadföj ldksaf ölöksaf djsakdfggg
Fotot överst är privat. Bild från Ideal home.

7 kommentarer:

Anne, anness design sa...

Det är vackert med kistor! Hemma hos mina föräldrar står en gammal kista med alla mina teckningar, målningar och kreationer som jag gjort sedan liten. Det är mycket roligt. Förr var ju kistan en brudenskista där allt sparades till hennes boende med sin man. Det tycker jag är lite charmigt.

Anonym sa...

det är fint med kistor! min sambo hade en när jag flyttade in, men nu har vi ingen plats med den tyvärr. bor trångt på 56 kvm, längtar tills vi flyttar till något större så vi får plats med en massa mer!

Tjohalia sa...

Håller med att kistor har sin charm! Kram Sandra

Monkan sa...

Jättefina kistor! Jag har farmors gamla kista som soffbord (fullproppad med extratäcken o kuddar, mm).

Den är väldigt väldigt lik din ser jag ju nu! Bara annan form på beslagen. 1843 står det på min (den skymtar lite lite på mitt inlägg 23 mars, fast det är nog bara jag som ser det...).

P.S. Jag har kylskåpsmagneter ;-) men de är på väg att plockas bort D.S.

Anonym sa...

Jag har en gammal kista undanstoppad någonstans - glömd, men nu blev jag påmind. Det är ju så fint med alla dessa möbler som har ett ursprung och inte bara härstammar från det stora möbelvaruhuset.

Måste kanske börja jaga kista...

Annika sa...

Anne: Så sant, det är lite charmigt! Vad gulligt av dina föräldrar!

Dessi: Ja, det är jobbigt att bo trångt! Man får göra det bästa av det och det har ni säkert gjort!

Tjohalia: Ja, charmiga är de! Kram

Monkan: De är jättefina som soffbord - det gillar jag. Min kista har ju egentligen inte så snygga beslag, men de är ju gamla och handgjorda, så de har sin charm! Jag tycker att man visst får ha kylskåpsmagneter - om man vill! ;)

Soof: Åh, ta fram den, om du har plats! Jag gillar att blanda äldre möbler med nya - och då gärna från Ikea! Ja, jaga kistan bums! ;)

Anonym sa...

Vad fina bilder!! Själv har jag precis köpt en stor gammal kista från röda korset som ajg precis klurar lite på hur jag ska måla den. :D