måndag 26 maj 2008

Blomsterrum

Ett eget blomsterrum, det skulle jag vilja ha! Ordet blomsterrum tilltalar mig på något sätt! Tänk att ha ett fräscht och ljust blomsterrum att dra sig undan till när man vill ha lugn och ro. Där skulle man kunna gå och titta på de vackra växterna och bara "vara". Syrerikt, dessutom. Vad tror ni? Är ett eget blomsterrum nästa trend? Nja, jag skulle inte tro det. Främst av utrymmessjäl. De flesta av oss har helt enkelt inte utrymme att avsätta ett rum till växter. Men jag gillar tanken. dddddd dddddd ddddd ddddddd dddddddddddddd dddddddddddddd ddddddddddddd ddddddd ddddddd

ddddd ddddd ddd Det är så snyggt med det ljust grå golvet och den dekorativa kompassen. Jag har vänner som gjorde en liknande kompass som dekoration i sitt trägolv. Saken var den att huset stod rakt mot väderstrecken, så den läckra effekten av kompassen uteblev. Det blev ju fint ändå, med de blev rätt snopna när de upptäckte det. Jag gillar platsbyggt och här har de vackra platsbyggda skåp i lite äldre stil. Så fint! Fönstren har liknande spröjs som vi har på vårat hus och de är charmiga, tycker jag. Jag gillar den här stilen med sponten på väggen, den vita och grå färgen, de härliga gröna växterna och de mörka krukorna som bryter av snyggt! Däremot gillar jag inte de gröna plastbehållarna, men de syns ju knappt bland allt det vackra! :) Jag skulle vilja ha fler växter i rummet, fler krukor i olika storlekar och färger för att fylla upp fönsterbänken ordentligt. Då skulle rummet bli ännu finare, tycker jag. Y dddd ddddd ddddd dddddd dddddd ddddd ddddd dddddd ddddddddddddddddddd ddddddd ddddddd dd dddd dddd Foto från Hemnet.

7 kommentarer:

Åsa sa...

Verkligen snyggt! Jag skulle också kunna tänka mig ett sånt rum om jag hade plats.

Kul att få rekommendationer från nån som redan provat kalendern. Då blir jag ännu mer säker på att köpa en.

Och tack för berömmet häromdagen! =)
Kramar, Åsa

Strandviks-Villan sa...

Luftigt och fint! Visst skulle det vara härligt! Vi funderar på att bygga en farstu på framsidan (inte i år) och då borde man göra många stora fönster. Det är ju synd på våra breddgrader att man måste ta uppvärmningskostnader i beaktande...

Sofie sa...

Ja, verkligen! Tänk att ha ett blomsterrum. Med en mysig fåtölj man kan gosa ner sig i och bara njuta med en bok eller kaffekopp i rummet... växter ger en sån rogivande effekt.

Verkligen en stämningsfull bild!
Kram på dig!

Monkan sa...

Ja det var verkligen jättefint och mysigt, det skulle verkligen vara lyxigt att kunna ha ett särskilt blomsterrum, att bara gå in och njuta i :-)

Annika sa...

Åsa: Kalendern är jättebra! Jag gillar din sida! Kram

Strandviks-villan: Så fint med en farstu! Det är ju rackarns att man måste tänka kostnader hela tiden - men så är det ju bara! ;) Satsa på stora fönster med bra isolerglas så blir inte uppvärmningen ett problem. Fönstren blir dyrare, men det är ju en engångskostnad, iallafall.

Sofie: Jag kryper gärna ner i den där fåtöljen med en bok och en kopp kaffe! ;) Så mysigt det låter! Kram!

Monkan: Ja, jag vill verkligen ha ett blomsterrum! Nu! :)

Nilla sa...

Läckert med kompassrosen! Jag skrev om det för ett tag sedan i min blogg att jag ville ha en på golvet i sonens kommande rum. Vi får se hur det blir. Häftigt idé!

Annika sa...

Nilla: Jag har läst ditt inlägg! Jättefint! Läcker idé med en kompassros i ett barnrum!