måndag 9 juni 2008

Nya Sommartorpet

Såg ni säsongstarten av Sommartorpet ikväll? Det gjorde jag. Upplägget är ju lite annorlunda i år; två programledare och torpägare som arbetar mycket själva på huset och gården. De nya programledarna Isabelle Halling och Stefan Larsson känner inte varandra sedan tidigare och det märktes, tycker jag. Kanske blir kemin bättre efter några avsnitt, när de har hunnit jobba ihop lite mer? Jag brukar inte uttala mig om andra inredares jobb, men eftersom det här är TV-sänt, så är väl en liten recension ok? Jag är inte särskilt imponerad av det nya utedasset. Wow-faktorn uteblev, tyvärr! Jag gillar att de målade väggarna vita för att ljusa upp hela dasset. Tavlan blev riktigt snygg - fint att han målade på en tunn masonitskiva som han hittat i huset. Jag saknar mammans och barnets näsor, men annars så var det en läcker idé med ett porträtt av familjen på dasset. Det kungliga temat för dasset känns inte nytt och de drog det heller inte till sin spets. Det blev något mellanting... Om vi nu ska jämföra med Ernst - och det ska vi väl egentligen inte göra - så tycker jag att hans inredningar alltid har en kvalitet, som jag saknade här. Men nu var det ju trots allt utedasset som fixades till. Vi får se nästa vecka, då kanske det blir annat ljud i skällan här på bloggen! :) dddddddddd dddddddddddd dddddddddd dddddddddddd ddddddd d

ddddd dddddd Till det positiva hör att de arbetar mot budget. Ofta känns det som om inredningsprogrammen på reklamkanalerna har hur mycket pengar som helst att röra sig med. Det är iofs kul på ett sätt, men det speglar inte verkligenheten för en inredare. Vi arbetar ju alltid mot budget och ofta en ganska tajt sådan! Jag kommer såklart att följa årets sommartorp - det hör ju sommaren till numera! Y ddddddddddddd dddd ddddddddddddd ddddddddddddd ddddddddd dd Bilder från SVT.

14 kommentarer:

Vardagstugg sa...

aghh..missade sommar torpet..hoppas på en repris! Tror nästan jag kommer sakna Ernst, han ÄR ju liksom sommartorpet, vare sig man gillar honom eller inte =) Vilka fina mumin saker i det förra inlägget!

Trevlig kväll/ Annelie

Linda P sa...

Jag är benägen att hålla med dig. Först tänkte jag att -Ahh jag är för kritisk. Men nu när proffset sagt sitt så... ;)

Men det blir säkert bättre och lite konkurrens mellan de två programledarna kanske gynnar kreativiteten... För visst var det lite att pinka in sitt revir!?!?

anette sa...

Jag har tyvärr bara en sak att säga, var är Ernst?????!!!! Såg iofs bara sista halvan av programmet, men jag tyckte inte att det var särskilt inspirerande.

Anonym sa...

Jag blev inte heller imponerad... jag hoppas verkligen att resterande delar av sommartorpet inte fortsätter i samma stil utan inreds i härlig "torparcharm". Vi skulle ha varit där i stället, ha ha :) Kram kram

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen!
Å vad roligt att läsa vad du tyckte om gårdagens premiär av Sommartorpet. Jag skriver under på allt men sen är jag ju också en riktig Ernst-fantast :)

Hans lada förra året blir rätt svårslagen tycker jag! Vi följer med spänning "Hon som gillar färg"-tjejen & "killen jag inte vet vem det är" :D

Kram Jes

Strandviks-Villan sa...

Jag missade tyvärr det! Jag som brukar följa alla inredningsprogram... sen såg jag att man kan kolla i efterhand på nätet, fast det är skönare att sitta i soffan och kolla!

Pysselprinsessan sa...

Jag håller helt med dig! För att vara riktigt kritisk så gillar jag inte så ofta Isabelles inredningar, de saknar den känsla av kvalitet som du beskrev att Ernst har! Tur att vi hittar Ernst på en annan kanal, vad skulle det annars bli av sommaren!? :D (Speciellt nu när vädret är så bra :P)

Kramar

Annika sa...

Annelie: Det kommer säkert en repris - SVT brukar vara duktiga på att köra repriser! Jag saknar faktiskt Ernst - håller med om att han nästan är Sommartorpet! Tack!

Linda: Ja, man vill ju inte vara kritisk egentligen, men den här gången kunde jag inte hålla mig! ;) Det blir kul att se hur programmet utvecklas under veckorna. Jag känner mig lite skeptisk till "tävlingsmomentet"! Kanske för att jag själv är tävlingsmänniska? :)

Anette: Ja, var är Ernst? ;) Nä, inspirerande är inte ordet för det programmet - bara det säger ju en del!!! Inredningsprogram ska ju vara = en massa inspiration!

Ljuvligt hemma: Håller med - charm vill man ha i ett torp! Ja, du och jag skulle ha inrett torpet istället! ;) Vi känner ju varandra, dessutom! :) Nästa år, kanske? :) Det vore ju något! :) Kram!

Jes: Ha ha, jag kan inte annat än hålla med dig! ;) Ladan i fjol var underbar! Kram!

Strandviks-villan: Man får missa program när det är sommar - det är ju hälsosamt på något vis! ;)

Pysselprinssesan: Ja, jag och Isabelle har väldigt olika inredningstänk, måste jag säga! Det blir toppen med Ernst program på TV 4! "Bara" 6 avsnitt, dock! ;)
Vad är det med Umeåvädret? Urstrist!

Leva som jag sa...

Intressant inlägg det där. har hört många olika åsikter om inredarna speciellt innan programmet började. Själv har jag inte sett programmet, men hoppas på en repris. Återkommer gärna till dig, snygga bestick under.
Ha det
Malin

Sofie sa...

Jag håller med dig! Wowfaktorn uteblev för mig med. Sedan kunde jag inte släppa tanken på tyget i taket, vad mycket pollen, kryp och annat som ska fastna i det. Men som du säger, det var utedasset. Vi får hoppas att det kommer några spännande inredningsöverraskningar framöver i programmet :)

Kram, Sofie.

Annika sa...

Malin: Roligt att du har hittat hit! Ja, åsikter har vi ju lite till mans, men efter att jag såg programmet var jag tvungen att skriva av mig lite. Programmet går med all säkerhet i repris! Du är så välkommen tillbaka!

Sofie: Ja, jag tänkte också på tyget i taket. Hoppas på att programmet utvecklas till det bättre! Än finns det tid - 9 avsnitt kvar! Kram!

Anna sa...

Även jag håller helt och hållet med dig. Jag blev nästan lite irriterad för jag tyckte programet aldrig kom i gång riktigt och myskänslan som man fick redam från program ett när Ernst höll i Sommartorpet uteblev. Men som du skriver kanske det blir bättre nästa gång. Vi får hoppas på det!
Ha en fortsatt bra onsdag! Kram Anna

Annika sa...

Anna: Det är sant - det kändes inte som att programmet riktigt kom igång. Håller även med om myskänslan när Ernst höll i programmet! Tack! Kram

Monkan sa...

Tack för resumén, vilken service! :-) Jag var bortrest och missade programmet men nu känns det som att jag har full koll på läget.

Det kommer att kännas konstigt utan Ernst. Hur kan de få kalla programmet Sommartorpet när inte han är med?!