lördag 12 juli 2008

Matplats i vitt
Lite inspiration till matplatsen så här på lördagkvällen. Alla matgrupperna går i vitt. Här kan man verkligen se vilken skillnad det blir beroende på matgruppens design, golvens färg och färgval i rummet. Nytt eller nött, tungt elller lätt, osv - allt spelar förstås roll för det slutgiltiga intrycket. dddd dddddd dddddddd ddddddddddd dddddddddddd ddddddddd dddddddd
Vissa av bilderna är lite väl stylade för min smak. Vackert? Javisst, men kanske inte så funktionellt. Som inredare vill jag att det rum jag inreder ska vara både vackert och funktionellt. Och gärna flexibelt; Flex inredning - ja, ni fattar! ;) Jag har t ex svårt för den smala bänken med kuddar på. Visst ser det fint ut, men jag kan bara tänka mig hur irriterande det kan bli när kuddarna faller av i tid och otid. Bänken är för smal, helt enkelt! Nu är ju bilderna iof mer tänkta som inspiration och då behöver man inte vara så petig. Ta en titt på de vackra stolarna istället! För de är många! Y ddd ddd ddddddd dddddddddd ddddddddddd dddddddddddd
Bilder från Living Etc.

15 kommentarer:

Monkan sa...

Ha ha, och här kommer amatören, det var just bilden på långa bordet med bänken med kuddarna som jag gillade allra mest.

Tur att det inte är jag som är inredare :-)

Annika sa...

Monkan: Jag gillar också den bilden! Det finns mycket fint i den bilden! En bredare bänk och en lång, lite plattare dyna, så fungerar den matplatsen alldeles utmärkt! ;)

Malin sa...

Jag fastnade oxå för bänken älskar långa bänkar. men visst nog inte så praktiskt.
Den sista bilden är oxå ljuvlig med de fina stolarna.
Kram malin

Millas hem sa...

Hej!
Har varit här och kikat lite...himla fina bilder!
Kram Camilla

londonhem sa...

wow!! ja visst ar det vackert med vitt och jag drommer vidare om ett vitt stadat hem!!! med tre barn sa ar det helt omojligt att halla rent och snyggt hela tiden, men dromma kan man alltid gora.
ha en bra sondag
kram
anna

Pethra sa...

Åh så snyggt, nu vattnas det i munnen av ha-begär igen. :-) GIllar speciellt de svagt aquafärgade kuddarna på den vita bänken. Så diskret, men gör ändå så stor skillnad, pricken över i.

Elin, elinphoto.se sa...

WoW, vilka fina bilder (igen)!!!
Mycket inspirerande...

Kramis!

Vardagstugg sa...

Snyggt!
Vi har ju relatvit vitt/ljust nu i vår matsal, men jag hade tänkt bryta av med några stolar i järn/smide.. får se om jag lyckas ;-)

Hoppas du känner dig bättre nu från förkylningen!

Annelie

Isabelle sa...

Hej! Måste bara säga att jag såg att det tipsades om din sida i Aftonbladet eller Expressens söndagsbilaga där en insändare frågat efter inredningsbloggtips! Välförtjänt! Din blogg är en stor inspiratioskälla :-) kram isa

martina sa...

Mmm snygga bilder allihopa! Gillar att ha olika stolar!

Mamma Mia sa...

Jättefint alltihopa! Jag förstår precis din filosofi med att det ska vara fint och praktiskt. Helt min linje!

Pethra sa...

Men jaghåller med om att det ser opraktiskt ut... Min sambo är väldigt praktisk, så han ser till att ta ner mig på jorden ibland, så att det vackra blir funktionellt. :-)

Malla sa...

Mår fantastiskt när jag ser dessa underbara bilder! Galet snyggt!
Vill ha hus NU och lite pengar såklart..fixa, dona, greja!!!

Annika sa...

Alla: Tack för era fina kommentarer! Det är alltid kul att läsa vad ni tycker! Kram!

Mari sa...

Här fanns mycket som lätt skulle få flytta hem till mej.
Vill ha vitt hemma nu efter furu-hjärnsläppet för många år sedan och sedan ek-perioden fast den gillar jag än fast i mindre skala. Byter ut lite i taget nu. Fast tror att jag ändå ska behålla mitt ekbord i köket och bara köpa vita stolar.