torsdag 25 september 2008

Den vackra björken

I dessa ek- och valnötstider så är det lätt att man glömmer bort hur vackert det är med björk! Titta bara på bilden ovan! Hade man valt ett mörkare träslag så hade passagen känts smalare och balansen i rummet hade inte blivit lika bra. Den ljusa björken öppnar upp och ger samtidigt lite mer värme och en helt annan stil än om man hade valt helt vita luckor. Jag gillar att de har fortsatt med björk ända upp till taket. En elegant, stilren öppen spis, som får ett vackert uttryck med vedträn som skiftar i fina nyanser. Y ddddddd ddddddd ddddddddddd dddddddddddd dddddddddd dd dddd Bild från Marbodal.

3 kommentarer:

charlotte sa...

Jag gillar den ljusa björken! Vi har björk i köket och 11 år senare gillar jag det fortfarande.

Tina på peppar och vanilj sa...

Jag tycker också hemskt mycket om den ljusa björken och valde det till vårt kök för 7 år sedan. Tyvärr upplever jag att den har mörknat/gulnat något och nu lutar det åt en ommålning av köket... Men när björken är så ljus som på bilden så är den väldigt vilsam och snygg!

Ha det gott!/Tina

Annika sa...

Charlotte: Ja, visst är den fin! Det är vackert med björk i köket!

Tina: Det är tråkigt när den gulnar! Jag håller med dig - det är den ljusa björken man vill ha! Det finns behandlingar som hjälper till att hålla björken ljus.