måndag 8 september 2008

Öppna ytor och enkelhet

Ibland är det så befriande att titta in i sådan här hem. Enkelt, men snyggt möblerat. Lite saker framme. Stora ytor. Så här kan man bo om man har gott om förvaringsutrymmen någon annanstans i lägenheten - och inga barn. ;) Kanske blir det snudd på tråkigt - jag skulle vilja lägga en stor matta (ja, jag säger det igen) under soffbordet och soffan för att rama in den gruppen och skapa "ett rum i rummet". Det här vardagsrummet skulle klara en matta med mycket färg och mönster, men det fungerar lika bra med en diskret enfärgad matta, om man hellre vill ha det. Ni ser, återigen, stora växter (palmer) och stora krukor! ddddddddddddddd ddddddddddddd ddddddddd ddddddddddd ddddddddddd
När man har en öppen planlösning så gillar jag att köket är så diskret som möjligt. Här har de lyckats jättebra! De vita luckorna, utan synliga handtag, smälter fint in. Det blir ändå en läcker effekt med den mörka bänkskivan och mosaiken. Det svarta kommer igen i stolarna, kuddarna, krukorna och Kartellampan. Snyggt! Tack vare det fina trägolvet, känns inte lägenheten kall och kal. Trägolvet ger både värme och liv åt inredningen. dddddddddddddd ddddddddddddddd ddddddddddddd ddddddddddddddddd
Det skulle gärna få hända något ovanför sängen, tycker jag. Det behöver inte vara en tavla/tavlor. En enkel väggmålning i mörkt grått. En blomranka eller något åt det hållet. Den här lägenhetens inredning kan man förändra snabbt - med små medel! Den fina lägenheten ligger i London. Y dddddddddd dddddddddddd dddddddddddddddddddddddddddddddddd dddddddddd dddd dddd ddd Bilder från Shoot factory.

8 kommentarer:

Tjohalias blogg om inredning sa...

Jag håller med varje ord som du säger. Det är verkligen hur roligt som helst att läsa dina inredningstolkningar ska du veta. Kram Sandra

londonhem sa...

vilket fint hem. Ja sjalv onskade jag att jag kunde hitta ett hem med stora oppna ytor och mycket forvaringsmojligheter. Tyvarr ar allt sa dyrt har..........usch om man bara hade mycket pengar
kram
anna

alacs sa...

Som sagt - har man inga barn så :)

Har nyligen hittat din blogg och gillar hur du skriver om inredning!!

/alacs

Kix sa...

Vilken balkong det verkar vara i sovrummet - hade gärna haft något liknande. Så snyggt det var med bourgielamporna som sänglampor, riktigt snyggt!

Proforma sa...

Så roligt att läsa dina tips och samtidigt se bilderna. Håller med dig om det mesta. Matta under soffgruppen är ju ett måste och något på väggen över sängen saknas. Stora växter är jättesnyggt men mina lyckas aldrig överleva, de är ju inte billiga heller. Något tips?

Mrs. b sa...

Fint! Men nyckelordet är nog "inga barn" :-)

Frida sa...

Men, handen på hjärtat, är det någonsin någon som har det sådär. Stökar de inte till det så snart fotografen gått? Ligger det aldrig tidningar framme? En tandborste? Disk i diskhon? Man hoppas ju :-)

Annika sa...

Sandra: Tack! Så glad jag blir! Kram

Anna: Stora öppna ytor har ju den nackdelen att de inte dämpar ljud så bra! Tänk på det när det känns trångt! ;) Kram

Alacs: Tack! Roligt att du har hittat hit!

Kix: Jag håller med!

Proforma: Tack! Yuccapalm och Benjaminfikus är växter som kan bli riktigt stora och samtidigt är lättskötta (tycker jag, iallafall).

Mrs B: Så sant!

Frida: Ja, nog kan ett par i karriären som aldrig är hemma ha det så här! ;) Det ligger faktiskt en hög med tidningar framme på soffbordet! ;) Nä, men visst är det stylat och undanplockat, men jag tycker att det finns flera saker att visa i den här lägenheten ändå! Med barn i huset känns det skönt att bara titta på en sådan ordning ibland! :)