lördag 31 januari 2009

Aino Aalto glasserie

Jag tycker mycket om Aino Aaltos glasserie. Vi har dricksglasen i två storlekar och är supernöjda med dem. Vi använder dem till vardags. De är väldiskade vid det här laget. Det syns knappt, kan jag säga. I serien ingår små skålar och en tillbringare. De står på önskelistan. Och jag skulle inte tacka nej till den fina vasen. Perfekt nu i tulpansäsong. Den har ett överkomligt pris, dessutom. Jag gillar vaser som står stadigt. Det gör den här vasen. ddddddddddd dddddddddd dddddddddddd ddddddddddddddddd dddddddd dddddd
Aalto betyder våg. Man tror att det var därifrån Aino Aalto fick inspiration till glasserien. Aino vann över sin make, Alvar Aalto, med glasserien 1932 (samma år som den formgavs). Serien fick också en guldmedalj vid Triennalen i Milano 1936. Det är fantastiskt att serien fortfarande känns så modern. Den enkla vackra designen är helt enkelt tidlös. Jag gillar! Y dddddddd ddddddddddd ddddddddddddd ddddddddddddddddddd ddddddddddddd dddddddddddd dddd ddddd
Bild från Furnish.

6 kommentarer:

Malin sa...

Det är ofta man förundras över hur färsk god design känns även om den har åtskilliga år på nacken.

purple area sa...

Gillar också den serien, har en stor skål som jag haft i flera år. Den känns fortfarande jättesnygg.

Marias Stil sa...

En favorit, har haft serien ett bra tag. Gillar alla Iittalas (iaf båda makarna Altos) glasserier från den tiden skarpt.

StrandviksVillan sa...

Jag gillar också!!
Har de större dricksglasen och dessertskålarna i grått. Planerar att köpa de mindre glasen i klart glas för ett presentkort jag har.

StrandviksVillan sa...

Ja förresten, det finns en salladsskål också, den har jag även i grått

Hildur sa...

Dom gillar jag med. Har både de stora och de små dricksglasen i den serien. Klassiskt och riktigt bra kvalitet! Som du säger... väldiskade, men det syns inte.