tisdag 14 april 2009

Tema - Ordning och reda


Veckans tema i kanal5.se-tävlingen är Ordning och reda (förvaring). Bra förvaring är A och O för att kunna hålla ordning och reda. Jag tyckte att det var svårt att välja den här gången. Det finns så många olika sätt att förvara och organisera. Till sist valde jag vår inbyggda bokhylla. Mycket för att visa hur enkelt och relativt billigt det kan vara att göra en inbyggd bokhylla. Den är klassisk och flexibel. Det gillar jag. Och det viktigaste av allt; den rymmer massor!
******* ******************************** ************************
Vi använde oss av 7 stycken Billy-bokhyllor (40 cm bredd) från IKEA. Bara att montera ihop och ställa samman. Sedan dolde vi skarvarna med smala trälister. Det finns färdigmålade, men vi målade själva. En bred trälist upptill och nertill. Klart! Enkelt och snyggt. Passar lika bra i ett barn/lekrum, i hemmakontoret som i vardagsrummet. Fyller man skåpet med böcker, så blir det som ett litet bibliotek.

Vackra korgar med eller utan lock är perfekt att förvara i. I dekorativa lådor och burkar kan man förvara småsaker. Inredningstidningar och andra fina magasin passar också bra i bokhyllan. Fina ramar med foton är alltid fint, tycker jag. Jag ville visa en inte för tillrättalagd bokhylla. Böckerna är sorterade efter ämnen. Jag vill att det ska vara lätt att hitta eftersom jag tittar ofta i mina böcker. Man kan sortera efter färg och storlek också. Jag varierar gärna - en del böcker står och en del ligger. Det gör man som man vill, förstås. ❤︎*
*************************** ****************************** ******************
Foto: Annika Persson, Flex Inredning.

6 kommentarer:

Proforma sa...

Snyggt och smart med Billyhyllan! Den finns nog nästan i varje hem :)

Annika sa...

Proforma: Ja, det gör den nog. :) En prisvärd klassiker.

Malin sa...

Fint! Hade aldrig gissat att det var en Billy-hylla. :-)

Margareta, Holmsunds blommor sa...

Snyggt att dölja skarvarna med lister.

Fru Inredning sa...

Så fint, du har gjort det igen:)
Ha en bra dag.
Kram Kristina

Inspirera Mera sa...

Vilken smart idé att sätta ihop Billy-bokhyllor! Kram Sandra