fredag 24 april 2009

Trevlig helg!

Ett sent inlägg. Idag har det varit fullt upp! Jag har jobbat med mitt bidrag till nästa veckas tema i tävlingen. Och jag har shoppat. Och jag har packat. Imorgon åker vi till Stockholm. På söndag går planet till Madeira. Det ska bli så skönt att åka iväg en vecka! Min pappa och hans sambo bor i huset, så det kommer inte att vara tomt. Lilla laptopen är packad, så ett och annat blogginlägg ska det kunna bli på plats. Ja, man kan ju inte vila på lagrarna - det är pågår trots allt en bloggtävling. Jag skriver ju minst ett inlägg om dagen normalt, oftast fler. Just för att det alltid ska finnas något nytt på bloggen. Närmaste veckan kan det dock bli lite längre mellan inläggen.

Jag tänkte skriva lite om mina bidrag i kanal5.se-tävlingen, då tävlingen går mot sitt slut. Mina bidrag till tävlingen går i en ljus, enkel och vacker stil. Jag tänker så här. Jag har inrett/stylat mitt eget hem. Vårt hus är byggt 1923 och här passar en elegant och stilren inredning bäst, tycker jag. Här finns redan så mycket vackert i sig - speglar och lister på väggarna, stora spröjsade fönster, takhöjd på 2,70-2,80, ett härligt björkgolv, en spiraltrapp mm. När man har en sådan utgångspunkt vill man inte gömma bort det med en inredning som tar för mycket plats. Det innebär inte att jag inte kan ösa på med färg om en kund vill ha det. Mer än gärna.

Som inredare tänker jag mycket på vart jag inreder och för vem jag inreder. Funktion är viktigt, förstås, men också en sammanhållen stil i hela lägenheten/huset. Vi inredare arbetar så mycket med färg hela dagarna att det ofta är skönt att komma hem till en lugn miljö med mjuka färger. När jag läste till inredare, så var vi helt färdiga efter en del uppgifter när vi hade jobbat med många olika färger. Vår lärare förklarade att man blir trött av att titta på alla färger. Mycket att sortera i huvudet. Och visst är det så.

Jag hoppas att ni får en jättefin helg och vecka! Ses snart! Y

Bild från Söderberg Agentur. Fotograf Daniel Hertzell.

3 kommentarer:

Malin sa...

Ha en härlig vecka på Madeira! Ser med spänning fram emot ditt bidrag.

Caroline sa...

Så kul att åka utomlands! Ha det så bra!

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Hoppas Du får en underbar vecka på Madeira. det är Dig väl unt. Njut av värmen, maten och det trevliga sällskapet. Vi hörs när Du kommer tillbaka. Kram, Pethra