söndag 28 juni 2009

Använd tallriksfynden

Igår visade Helena underbara ljusstakar som tillverkats av gamla porslinsfat (via Elle Interiör) på sin blogg,
R & S. Här ser du hennes inlägg och här kan du läsa om ljusstakarna på Elle Interiör. På Expressens Leva & bo-sida finns tre bra tips på hur du kan använda udda tallrikar och assietter. Där finns även beskrivningar på hur man går tillväga.

Jag har alltid gillat tallriksväggar. Ända sedan min mormor hängde tallrikar på väggen. Ordnade på rad, för så ville hon ha det. En tallriksvägg i vitt och blått är klassisk och allra finast, tycker jag. Här med lite inslag av gult. Snyggt!
******************************
Ett egettillverkat våningsfat lockar också. Det skulle jag gärna göra. Får se om det blir tid över i sommar. Personligen gillar jag när det skiljer mer i storlek på tallrikarna, men det är en smaksak. En klocka av gammalt fat - det får bli i stugan som vi ska bygga någon gång (om hundra år, eller så...). Toppenbra sätt att återanvända gamla fina och udda tallrikar? Ut och fynda! Y ********************************************
Bilder från Leva & bo.

6 kommentarer:

Blogg by Maliin Stoor sa...

Tackar som vanligt för fina tips!!!

Må gott


Maliin

@nemonen sa...

De där våningskakfaten är för kakmonster, och det är jag så ett sådant borde jag ha. Snyggt

Malin sa...

De där våningsfaten och ljusstakarna gillar jag verkligen. Tallriksväggar är en svår balansgång och ställer stora krav på inredningen i övrigt för att vara fina och "fräscha". Kul att de kommer igen dock. :-)

Proforma - Irene sa...

Kul idéer att ta till vara gammal och kanske udda porslin! Gillar våningsfatet mest!

karola sa...

-kakfatet gillar jag mycket!!

Helena/ROOM AND SERVE sa...

Ohh, fint ihopsamlat tack för länken :)