lördag 6 juni 2009

Utmaningen

Ett tag florerade det utmaningar stup i kvarten bland inredningsbloggarna. Det blev för mycket, helt enkelt. :) Nu var det ett tag sedan och jag tycker att den här utmaningen från Karola var riktigt rolig. Så här kommer min lista;

Bästa köpet: Vår spiraltrappa helt i björk. Exakt samma nyans som golvet. Den är som en skulptur i rummet och den tar liten plats jämfört med en vanlig trappa.

Lyxigaste prylen: Det är trevligt med lyxiga prylar, men jag lägger hellre pengarna på att resa. :) Vår lyxigaste pryl är utan tvekan TV:n. En 40 tums Samsung LCD. Superslimmad och mycket glas. Den är till och med snygg! :)

Mest nöjd med: En trevlig kategori. Jag inser att jag är nöjd med så mycket i vårt hem. Ibland ser man bara det som måste göras, ni vet. Jag älskar takhöjden och känslan av rymd. Alla stora vackra fönster och snickerier.

Hälsosammaste maskin: Dammsugaren och luftfuktaren i källaren. :)

Minst nöjd med: Plattläggaren som la klinker i vår lilla toalett. Antingen så var han väldigt okoncentrerad den dagen eller så har han valt fel yrke. Bakläxa.

Längtar efter: När hela huset är färdigrenoverat.

Önskar att jag hade: En ny, stor matta till vardagsrummet.

Om jag kunde trolla: Så skulle huset vara färdigrenoverat. Så att jag bara kan ägna mig åt att inreda det. :)

Saknas på min vägg: En stor tavelvägg, som jag håller på och planerar (lovar visa bild när den är klar).

Charmigaste detaljen: Vårt burspråk.

Foto: Annika Persson, Flex Inredning. Bilder från Kasthall och Samsung.

4 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Trevlig utmaning! Kul att läsa också.
Bra när man stannar till och tänker efter lite. Jag är nog som dig, nöjd med det mesta i vårt hem och kan bli löjligt lycklig över minsta detalj. Fast visst finns det dagar när man bara ser allt som är halvklart (jodå, sånt finns i vårt nybyggda hus också)

Ha en finfin helg, kram A-C

karola sa...

Hejsan,
-så trevligt att läsa din lista, spiraltrappor är vackra tycker jag också!....javisst vill man att allt skall vara färdigt i huset, men då fortsätter man nog bara med att ändra om hela tiden ändå, eller hur? :) Att inreda är något manliksom är beroende utav....
ha en fin svenska flaggans dag, vi skall ha bbq i och hejdå party med våra vänner strax, sen bär det av på långsemester :)

Annika sa...

A-C: Att ha hus, nytt eller gammalt, innebär nog alltid att det finns något att fixa. :) Tack, du med!

Karola: Vårt gamla hus från 1923 har inte renoverats i den takt, som hade behövts, så vi har haft jättemycket att göra sedan vi flyttade in. Jag vill så gärna ha ytskiktet klart. Inreda, det gör jag mer än gärna. Såklart! :)

Malin sa...

Visst är det en kul utmaning. Jag har också gjort den. :-)

Skulle gärna ha lite av er takhöjd och fina snickerier och fiiina mattor kan jag inte få nog av. Synd att de är så dyra bara. :-(