onsdag 12 augusti 2009

Tavelvägg och matgrupp

Idag inleder jag äntligen projekt tavelvägg här hemma. Vi har precis varit och köpt kompletterande ramar och passepartouter. När jag gick på konstskolan, så skar vi alltid våra egna passepartouter. Jag skulle gärna ha en egen skärmaskin. Jag gillar att fixa de själv.

Nu börjar det roliga. I vårt vardagsrum så har vi speglar på väggarna - speglar av lister - inte sådana som man speglar sig i. :) Jag har därför redan en given ram att hålla mig inom. Kanske kommer det en bild om jag blir riktigt nöjd. Jag brukar inte ge mig förrän jag är det, så...

Jag gillar den här bilden från Sköna Hem. Udda stolar och olika ramar. Ramarna tar snyggt igen stolarnas och bordets färger och träslag. Den vägghängda förvaringen (IKEAs Faktum) rymmer massor och passar perfekt; den enkla formen och att det är vitlackerade gör att de bara finns där i bakgrunden. Den stora lampan (Random light från Moooi) är dekorativ utan att ta för mycket plats. Tar plats gör däremot den stora randiga mattan i härliga färger. Den missar man inte. Inredningen känns väl genomtänkt. Jättefint! Y

Bild från Sköna Hem.

7 kommentarer:

Malin sa...

Verkligen sjukt snyggt! Jag skulle kunna sno det rakt av. :-) Ääälskar tavelväggar - och ser fram emot att se bilder på din. :-)

Mrs. b sa...

Ja, såg det hemmet i senaste tidningen - snyggt! Tavelväggar/fotoväggar är så snyggt. Men jag vet inte om jag skulle lyckas få till det snyggt, känns som det behövs en bra passande vägg till att börja med (vi har nog för få väggar...), och sen att få det till en snygg helhet. Hoppas få se din vägg senare!

[room] by sofie sa...

När jag såg denna bild i tidningen blev jag förälskad
...har dragit ut den och har den nu som inspiration när vi ska
göra en fin tavelvägg- väntar på sofforna bara, lite lättare att se då ;)

Ha en fin dag!
Sofie

LindaoEbba sa...

Finfint! Nu funderar jag på vad det är för väggar i blivande hemmet... ser framför mig ett slagborrsmaraton :/
Köpte en passepartout-skärare och papper i våras, men jag är så feg att jag inte vågat skära till nån än.
Kanske nästa helg....

Kul med nya IKEA katalogen!

Krutrut-Lisa sa...

Jag satt precis som dig & mång andra & beundrade Daniel Bergmans hem... FANTASTISKT! Kommer ihåg när jag fick göra prao på Sköna hem & följa D. Bergmans stilsäkra sätt. Han är lika bra på det han gör som hans hem säger!

Kram Lisa

Dona blogg sa...

Jag håller med dig - verkligen snyggt stylat i det rummet.
Drömmer också om en personlig tavelvägg vid vår matplats i köket, får väl se om vi kommer till skott i höst.
Lycka till!
Gillar din blogg :)
/Pernilla

sienneis sa...

:) jag har sparat "bostadsbilagan " från SvD när den var med, lägenheten i Posthuset... Nästan ÄNNU snyggare där, när lite av möblerna är borta. Där finns en bild på matbordet med MASSA iittala ljuslyktor på. URSNYGGT!

Tavelväggen är jättefin!