lördag 29 augusti 2009

Vintage Travel på Formex

Trendtemat för Formex hösten 2009 är Vintage Travel - "Travel in style". I en tid när vi tänker på miljön så kommer tåget åter i fokus. Redan på entrétorget möts man av en temautställning. Designern Paula Malm har utformat en miljö som är en blandning av järnvägsstation och kontinentalt hotell.

På pressfrukosten höll projektledaren för Formex ett föredrag, där hon berättade om höstens tema. Det handlar bl a om att förr i världen åkte man på kur, idag unnar vi oss spa-helger. Vi pratar mycket om balans i livet och att vara "här och nu". Vad kan vara mer läkande för själen än att vistas i en vacker miljö? Här har Paula Malm inrett ett gammaldags Spa. Pressbilder från Formex.

Vintage-koffertar och resväskor är fina inredningsdetaljer. Använd en koffert som soffbord eller sidobord. Även jordglobar och kartor är självklara detaljer till temat. En bild från Paula Malms utställning. Egen bild.

Stylisterna Maria Nordin och Geir Oterkjaer har format restaurangen Orientexpressen. Här återfinns resväskorna och jordgloben.

I restaurangen dominerade en stor mosaikvägg i paisleymönster. Väggen är designad av Emielie Solklippa och Hanna Westin Skogh för Mosaic Sweden. Besökarna kan slå sig ner i en kupé med en kopp kaffe och resa i fantasin.

Även i Lady Lisas café, inrett av Lisa Bengtsson, ser vi äldre soffor i plysch, resväskor och jordgloben. Pressbilder från Formex.

Färgskalan till temat är grön, framförallt i olivgröna toner. Kontrastfärger är ex orange, rött (tomat) och rost. Den gula färgen är fortsatt aktuell, men den är mer dämpad än våren 2009. Jag hittade den här bilden, som passar fint till temat. Den gamla resväskan, slitna böcker, kameran (är med när vi reser, förstås), stolen känns som hämtad från biljettluckan och tapeten med gamla bilder. Y

6 kommentarer:

minsysterochjag sa...

Hej!

Bra inlägg om Formex, du har verkligen lyckats fånga upp höstens tema! Själv är jag nyss hemkommen därifrån. Gå gärna in på min blogg och kommentera mitt inlägg om mässan!

Kram Hanna

Proforma - Irene sa...

Bra rapportering! Kul också att se bilder, det känns som man ändå får vara med lite!

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Visst är det spännande med mässan! Själv sprang jag runt där i går tills fötterna värkte.

Hemmarikets Charlotte sa...

Det kommer ta ett atg att samla sig men jag tycker att du fick med väldigt mycket :-)

*SNYdesign sa...

Så mye flott! Det må ha vært inspirerende:)

Åpent hus sa...

Hei FleX
Har hittat din blogg og liker den godt! Ok at jeg linker til den? Formex så spennende ut. Skulle nog vært der, ja! Jeg leter faktisk etter en sånn der jordglob som på ene bildet. Har du noe ide hvor jeg kan hitta det? (Der er mange fula tycker jeg.) :)
Jeg er amatørblogger, og ny i bloggverden. Min siste blogg er om Kartells Leopoldo. Ta en tur innom om du vil! :)