tisdag 8 september 2009

Självlysande tak

Underbara takmålningar av Kendall Young. Kendall Young kommer från England, men bor i Sverige sedan 7 år tillbaka. Han har nyligen startat sitt företag, StarGlowFX, där han målar självlysande takmålningar i barnrum. Takmålningarna syns inte i dagsljus, men lyser i mörkret. Toppenbra för mörkrädda barn.

Kendall berättar i ett mejl om hans första jobb; en sexårig pojke fick en takmålning med rymdtema. Pojken var mörkrädd och hade jobbigt att somna. Han somnade aldrig utan lampor tända i rummet. Första natten med den nya målningen i taket, gick han och la sig utan problem. Och somnade tryggt under den lysande takmålningen, utan lampor tända i rummet. Hans mamma var mycket förvånad. En söt liten berättelse. Jag tänkte genast på min son. Han skulle älska att ha en självlysande stjärnhimmel i sitt rum.

Målningarna föreställer framför allt rymdteman i 3D och sagofigurer, som ex Tingeling. Men det går bra att ha egna önskemål. Färgen är förstås ofarlig. Den lyser längre och starkare än den "vanliga" färgen man hittar i butik. Kendall Young arbetar framför allt i Stockholms- och Uppsalaområdet. Min förhoppning är att kunna samarbeta med honom när jag jobbar i Stockholm. Hemsidan hittar du här. Y

Bilder från StarGlowFX.

2 kommentarer:

Anne, anness design sa...

Verkligen smart, kreativt och fint. Hade själv självlysande stjärnor i taket i mitt barnrum men det här var ju mycket roligare för barn. Tänk att ha en hel galax i taket :)

Sara sa...

Vilken bra idé! (Berätta gärna mer om ert samarbete!)