tisdag 3 november 2009

Svartmålat golv

Samtidigt som vi gärna målar våra golv vita, så är svarta golv mycket populära. En härlig kontrast! Ett riktigt mörkt golv kan vara ursnyggt i rätt rum. Tänk bara på att en mörk färg förminskar ett rum visuellt. Å andra sidan så ger det rummet en härlig karaktär och en fin bas. Svart är väl möjligen det enda golv som är jobbigare att hålla rent än ett vitt, som Malin så klokt kommenterade igår. Men det kan det vara värt. Y

Bild från Alcro.

9 kommentarer:

Anne, anness sa...

å, svarta golv. Jag har blivit sugen på det i nya huset. men, vågar man! :)

Sofia sa...

Jag tänkte också slänga in en kommentar om att det förmodligen kan vara rätt jobbigt att hålla rent. Men snyggt är det!

Åse sa...

Jag föredrar svarta golv framför vita, men inte på för stora ytor.

Malin sa...

Galet snyggt - liksom det vita! Håller med om att det är väl värt besväret om det är så snyggt som på bilden. Tack för länkningen! :-)

Lotta sa...

Jag har målat 4 golv härhemma.
2 svarta och 2 vita:)
Har använt mig av den superbra färgen från Alcro som visas på din
bild;)

karola sa...

ja jag gillar både de vita och de svarta golvet MYCKET.... men så värst praktiska är dom inte!
ha det gott

Proforma - Irene sa...

Om jag skulle måla golvet skulle jag ha svårt att välja mellan svart eller vitt! Lika snyggt både ock... och lika opraktiskt vad det gäller städning!

Ska bli trevligt att träffas i Göteborg!

Sofia sa...

Vi målade alla våra trägolv högblankt svarta när vi flyttade in i våran lgh i våras. Visserligen är det jobbigt att hålla rent, men även om skiten inte syns så finns den ju där, så man får ett välstädat hem.

Jag trivs hur bra som helst med golven som framhävar möbler, mattor och är hur fint som helst i bara sig själv. Kan starkt rekomendera

Annika sa...

Sofia: Ja, det har du så rätt i! Det kan ju faktiskt vara en fördel att smutsen syns, så att man dammsuger bort den. :) Du har en poäng där, helt klart!