måndag 2 november 2009

Vitmålat trägolv

Ett snyggt vitmålat trägolv. Har man ett slitet brädgolv, så kan man få ett "nytt" och fräscht golv efter ett par lager färg - och noggrant underarbete, förstås. De senaste åren har det varit populärt att måla golven vita. Vitt är vackert och ljusar upp rummet. Ett blankt golv reflekterar ljus. Rummet känns större. Men tänk på att nästan allt syns på ett vitt golv. Var beredd på att dammsuga ofta. Estetiskt och praktiskt går inte alltid hand i hand. :) Y

Bild från Boligmagasinet.

5 kommentarer:

Lilla jag sa...

Det är verkligen fint med vita golv!

Mitt i Fågelsången sa...

Vi har vitt blankt i sovrummet och hallen, och jag tycker faktiskt inte att jag behöver dammsuga där mer ofta än i övriga huset!

Älskar mina vita golv!!!!

Annika sa...

Mitt i fågelsången: Så bra! Jag försöker verkligen inte avskräcka någon från att välja vita golv, men nog är det så att smuts syns mer på ett vitt golv än andra. Men har man inte hund, som vi har, så kanske det inte krävs så mycket dammsugning. Det är ju trots allt en definitionsfråga - vad man menar med ofta. :)

Malin sa...

Verkligen galet snyggt - men jag kan tänka mig att det är lite pyssel. Det enda som väl möjligtvis är jobbigare är kanske svarta... :-)

Ann-Louise [En bulle ur ugnen] sa...

Vi håller precis på att lägga in vitt högblankt i Charlies rum. Inte det mest praktiska men ååå vad snyggt det blir! :) Kram