måndag 18 januari 2010

Ljust blått

Min bästa vän och hennes familj håller just nu på att renovera sitt nyköpta hus. Husets minsta rum, som ska bli hemmakontor, har fått blå väggar i en nyans nära den på bilden. Det blev jättefint och ett riktigt lyft för hela rummet. Det är lätt att tro att det enda som gäller är att måla vitt när rummet är litet, men en ljus färg kan också förstora. Det händer något när väggarna får färg. Rummet får karaktär.

Vitt och blått ger ett fräscht intryck. Snyggt med det vita trägolvet, men blått passar även jättebra till, ex, ett ekgolv. Fina textilier. Det snygga skåpet heter Funk och kommer från David design. Formgivare är Per Söderberg. Tidningarna och böckerna är lite nonchalant instoppade i skåpet. Lite charmigt på något vis. Y

Bild från Miljögården.

6 kommentarer:

Malin sa...

Underbart vilsamt och fint. Skåpet är verkligen toksnyggt.

Henricks tankegångar sa...

Väldigt skön atmosfär med den blåa färgen. / H

Elin sa...

Åh, skåpet var helt underbart! Där skulle alla mina inredningstidningar (som man ju absolut inte vill slänga!) trivas bra, tror jag. :) Ha en bra dag !

Tina // Peppar och Vanilj sa...

Ja jag håller med om att det känns fräscht! men ändå lite kallt... fast fint kallt =)

K R A M // t i n a

Anonym sa...

Annika, det går inte att maila dig.
Kan du höra av dig till mig? /Pia från Tailsweep

Kristina - Kix Koll sa...

Jättesnygg blå färg, lite isblå-turkos. Vi har ett pyttelitet kontor som vi tapetserade i en turkos blommig tapet - var jättenervös att det skulle förminska rummet ytterligare men istället gör det rummet riktigt trevligt och med vitt golv känns det nästan större än innan.