söndag 20 juni 2010

Svart vägg

Svarta väggar kan vara lite svåra. Men som fondvägg kan det absolut fungera med en svart vägg. Har man ett mycket avlångt rum, så kortar en mörk vägg av rummet visuellt. Allra bäst blir det så här, tycker jag; på en liten vägg.

Från att vara en vägg som inte tar någon plats, så ser man den plötsligt. Man kan sätta upp en tavla (en inramad tapet skulle vara fint) eller måla någon dekoration. Målar man med skoltavelfärg, så kan man skriva och ändra lätt som en plätt (personligen så är jag lite less på de väggarna, med det är ju jag det... ). Eller varför inte bara låta väggen vara som den är? Y

Bild från Living Etc.

4 kommentarer:

simplicity sa...

Tack för alla tips. Ofta är man ju alledels för larvig o mesig när det kommer till svart. Och svart blankt kan bli hur häftigt som helst!

önskar dig en fin start på veckan o att du njuter av sommaren.

kram
jannice

Mitt i Fågelsången - byter snart namn sa...

Jag hade en "nästansvart" vägg i mitt förra sovrum. Det var en tapet med små silverfärgade ränder (horisontellt), men intrycket på håll var svart.

Barnen hade faktiskt en svart döskalletapet i sitt förra rum, så jag är inte främmande för svart :)

Ylva sa...

Vi har också haft en svart vägg och varit mycket nöjda med det. Det var hur fint som helst och tavlor och andra dekorationer gör sig så fint mot den bakgrunden.

Sofia-Tingelings sa...

Ja, en svart vägg är något speciellt. Har en inspirationsmappa med just svarta väggar. Alla detaljer lyfts verkligen upp på ett annat sätt.