fredag 17 december 2010

Barnrum och filtar

 
Nu var det länge sedan jag skrev om mitt favoritämne; barnrum. Det allra roligaste rummet att inreda, tycker jag. Nej, man ska inte ösa på med färger bara för att det är ett rum för barn, som ofta gillar mycket färg. De små ska kunna komma till ro i sitt rum och sova gott. Det är en annan sak om rummet enbart är ett lekrum, där man inte sover.

Ett barnrum bör vara harmoniskt, lekfullt och funktionellt i ett. Att tänka långsiktigt när man inreder är alltid bra. Ha en bra bas, så är det lätt (och blir inte så dyrt) att göra om när barnet växer. För oj, vad de växer fort de små! Vår son går plötsligt i 3:an. Hur gick det till? :) Nu är det dags för honom att få ett rum, som passar en lite större kille. Det har varit på gång länge, men vi har inte haft tid förrän nu. Tapeterna från Sandbergs har legat länge i sin fina kartong hemma hos oss. Jag har varit snål med bilder hemifrån, men jag ska "bättra" mig. :) De här projektet tänkte jag att ni ska få vara med på.

När vår son var liten så hade han en quiltad filt med bilar, båtar och flygplan som applikationer på väggen ovanför sin utdragssäng. Mysigt att ligga och titta på när man ska somna. Dämpar ljud dessutom. Söta ugglefilten från Ferm Living är en fin julklapp till en liten. 

Bild från Superlove.dk.

1 kommentar:

Vardagstugg sa...

Vilken underbar ugglefilt! Kärlek!

Ser framemot att följa reoveringen av sonens rum!
Trevlig helg!
Kram kram /A