onsdag 22 december 2010

Jul - och nyårsdukning

När det kommer till dukning, så gillar jag enkelhet. Som alltid. Få, men väl valda färger och detaljer. Jag gillar att duka med udda glas, precis som på bilden. Fint när man håller de övriga dekorationerna enkla. Man kan gå ett steg längre och bara ha udda glas, ingen har ett likadant glas. Smart om man fyndar ett glas lite då och då. På loppis ex. Det kan bli väldigt charmigt. Men använd inte för utsmyckade glas. Då kan det lätt se rörigt ut.

Vi får gäster till nyår. Jag tänker mig nyårsdukningen något i den här stilen. Vitt duk, vita blommor, blå tallrikar, grönt och udda glas. Fint. Men nu ska jag inte gå ett steg i förväg. Först jul, sedan nyår. :) Byt ut tallrikarna mot röda och vips, så har man en juligare dukning. Eller varför inte vita tallrikar, som de flesta har hemma, med röda servetter.

Nu väntar vi bara hem fadern i huset. Sedan är hela familjen julledig. Härligt! Vi ska "fuska" och klä granen ikväll. Ni kanske minns att jag skrev att vi alltid klär granen dagen före julafton. Men nu har sonen längtat i flera dagar. Så hårt håller jag tydligen inte på traditionen. :) Så i morgon kan jag förhoppningsvis visa en bild på vår vackert klädda gran. Ha nu en trevlig kväll alla! Y

Bild från Leva & bo.

2 kommentarer:

Margareta, Holmsunds blommor sa...

Dukningen är väldigt vacker. Lummer som är det gröna på bilden är fridlyst i Sverige. Någon som vet hur man får tag på det?

Kerstin sa...

Jättefin dukning.
Önskar dig och din familj en riktigt God Jul.