fredag 14 januari 2011

Kökssoffa och världskarta


En matplats med plats för många. Fördelen med en kökssoffa är att man kan ställa den mot en vägg. Den behöver inte behöver så mycket plats. Stolar drar man ju ut. Nackdelen är att det kan vara lite knöligt att komma på plats i soffan. Det är mysigt med kökssoffa, tycker jag. Vi hade en stor soffa i köket när jag växte upp. Och min man och jag hade en kökssoffa när vi bodde i Sundsvall. En liten söt sak från IKEA, som inte har tillverkats på många år. Vi sålde den alldeles nyligen. Vi hade lite svårt att släppa taget, ska jag erkänna. Vi hade tänkt spara den till ett framtida sommarhus, men vi insåg till slut att den tar för mycket plats i förrådet. Bättre att någon annan får njuta av den. Så nu har soffan flyttat.

En charmig matgrupp. De svarta stolarna är snygga till det trärena bordet. Och den målade soffan. En stor världskarta ser man oftast i barnrummet, men den passar fint här också. Milda fina färger. Y

Bild från Boligmagasinet.

4 kommentarer:

Splendid Willow sa...

Hej Annika,

Saag att haerliga Susann hade listat dig som favorit-blogg (vet inte vaefoer jag sjaelv hade hamnat daer! Men jag stortrivs i hennes saellskap).

Jag sitter i USA sedan 15 aar och just nu haaller jag paa att inreda lille William's sovrum och visst aer det vael en Ikea-karta som du har paa vaeggen? Eller? Jag har iallfall spanat paa en saadan haer. Och naemde den just i min senaste post!

(Om det aer det -- aer du noejd med den?)

Njut av helgen,

Monika

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Håller med om att en kökssoffa är så praktisk. Vi har en i köksdelen av storstugan i vår stuga, samt en ute på farstukvisten (den ska dock målas och göras iordning till sommaren!).

Bilden är väldigt inspirerande! Gillar stilen och kombinationen av färger:)

Susanne

Sandra - MissLo sa...

Verkligen jättefint! Jag tröttnar inte på kartor, tycker det är så snyggt.

Trevlig Helg!

StinaTooMuchInspiration sa...

Åh vad fint, och vilket härligt ljus i den här bilden!