onsdag 19 januari 2011

Nytt från Design House Stockholm

 
För några veckor sedan damp det ner ett brev från Design House Stockholm i brevlådan. Det var en inbjudan till dagens pressvisning. En mycket trevlig pressfrukost. Vi fick höra om många spännande nyheter som Design House Stockholm har på gång.

Muggen Quake är formgiven av Gustaf Nordenskiöld. Quake är baserad på en tunn mugg av lera som är skakad för att få sin form, en form som man inte kan få till på något annat sätt. Muggen gör användaren medveten om sina rörelser; hur ska man hålla muggen, hur ska man dricka ur den? Eftersom vi fick kaffet serverat i Quake-muggar, så kan jag intyga att de är underbara, båda att hålla i och dricka ur. Jag och Charlotte fastnade för muggarna direkt när vi såg dem. Två muggar följde med hem i en goodiebag. Jag kommer att komplettera med minst två till. Muggarna kommer direkt från fabriken och finns inte ute i butik ännu. De finns tillgängliga i vår/sommar.

Serien Globe av Ulla Christiansson har utökats med ett vinglas och en karaff. Alla delar har den karaktäristiska mattpolerade basen. Tänkta att användas både till vardag och fest. Finns i butik i vår/sommar.

Jag har såklart fotat själv också. Bilder kommer senare. Y

Pressbilder från Design House Stockholm.

4 kommentarer:

ingen vanlig dag sa...

De där muggarna föll också mig i smaken. Kul med nyheter.
/Kristina

Annika sa...

Kristina: Muggarna är så härliga! Jag kan tänka mig att de passar dig. Jag har ju lite koll på din stil. ;) Det är verkligen kul med nyheter!

Classic Style sa...

Halloj !! Marie här på besök.. vi träffades idag på Tema Lyx :)
det är baske mig första gången jag är här..men nu kommer det bli ftare :)) spännande antar du ska runt och spana in varje vrå å formex..vem vet vi kanske ses..ha det gott !!!

http;//www.formge.com sa...

åå riktigt fina muggar.. Är verkligen VILL HA..Kanske tar och visar dem på min blogg om jag får? helt i min smak..