söndag 10 februari 2008

Vackert med kakelugn

I inredningsväg är kakelugnar något av det vackraste jag vet! Med en kakelugn i rummet blir det nästan automatiskt trivsamt! Vi har inte någon kakelugn hemma - ännu! När vi började renovera vårt hus, så stadgade vi upp golvet för att klara av tyngden från en kakelugn. Just nu behövs utrymmet till förvaring, men längre fram så... Just nu nöjer jag mig med att möjligheten finns! as kdaköl ladksfj aöaldksf ölakdf ladkfs lkadfs lakdfs ölkadfs kadfgj akf dkfaj Kakelugnen på bilden fungerar tyvärr inte, men man kan ha värmeljus i den. Den pryder verkligen sin plats, fungerande eller inte! Svart och vitt har varit i ropet i inredningsbranschen ett bra tag nu - och visst blir det fint! Det blir ännu finare ihop med den ljusa bruna färgen på träskivan och korgen, tycker jag. På ena sidan av ugnen har de först målat med magnetfärg och sen med skoltavlefärg, så att väggen får dubbla funktioner. Notera också så vackert det blir när man blandar; kakel och trä, matt och blankt, ljust och mörkt! Ofta får man en härlig blandning av sig själv när man inreder, men ibland kan man behöva tänka till lite extra! adfasd ldfkaäldfk ldkf aäöl ldkflasdfk lkdfölaks b
Bild från Leva & Bo, foto: Johan Adelgren.

2 kommentarer:

Elin, Elinphoto.se sa...

Den här vackra kakelugnen påminner mig om den som farmor och farfar hade i Nyköping. De hade väl två, men den här liknar den de hade i hallen/matrummet.

Det skulle vara fint med en kakelugn men det skulle nog bli ett rejält stilbrott att stoppa in en hemma hos oss :-))!

KRAM!

Annika sa...

Elin: Just det, den hade jag alldeles glömt bort! Det är sant, hos er finns det andra värmekällor som passar bättre! :) Kanske en Camina? Kram!