torsdag 20 januari 2011

Formex - Glorious Mix

Idag har jag tillbringat hela dagen på Formexmässan. Säsongens tema är Glorius Mix. Design, konst och skinande former. En personlig blandning. Elegant och sofistikerat. Ett grafiskt, stilrent intryck som samtidigt är avslappnat och humoristiskt. Sextiotal. Glamour! Mer stil än pengar är utgångspunkten. Favoritfärger; turkost, jadegrönt, lila och citrongult. Basen består av ljusa, nästan vita nyanser.

Dagen började med pressfrukost. Frukosten var ihopsatt av Café Operas chefskonditior. Han var ansvarig för desserten på kronprinsessans Victorias och prins Daniels bröllopfest i somras. Sedan har jag förstås besökt flera montrar. Pratat och fotat. Jag var även och lyssnade på en mycket inspirerande föreläsning. Föreläsare var Vincent Grégoire, trendspanare från den internationella trend forecast byrån Nelly Rodi. Han berättade om trender inför vår och sommar 2012 och visade en mängd ljuvliga bilder. Flera stilar i min smak!

Trevligt att träffa bloggvänner och mässdeltagare. Imorgon blir det en vända till på mässan. Det behövs två dagar för att jag ska hinna se allt jag vill. Fortsättning följer.Y

Pressbild från Formex (från temautställningen Glorius Mix).

6 kommentarer:

popetotrora sa...

Jag hinner inte gå på Formex så det är min räddning att ni är så många andra som varit där visar små glimtar i era bloggar. :-)

Margareta, Holmsunds blommor sa...

Ser fram emot fler fina bilder.

Annika sa...

popetotrora: Man behöver, som tur är, inte vara där för att få en bra sammanfattning av Formex. Eftersom det är en mässa för branschen, så får ju tyvärr inte alla komma in.

Margareta: Det kommer många fler bilder! Mina egna, såklart.

[room] by sofie sa...

Trevligt att träffa dig igår Annika! Det går lite mellan gångerna :)

Fin bild du visar.
Jan Rundgren är bara sååå duktig på att förmedla hela mässan i huvudmontern vid entrén.

Kram och trevlig helg!
Sofie

Kristin sa...

Hej hej!

Vad kul att prata med dig en stund mellan monter-varven! Hoppas det gick bra på Ikea sen och att dina fötter fortfarande fungerar!

Kram

Randiga Tråden sa...

Så snyggt.