tisdag 13 maj 2014

Ett hem som inspirerar

Ja men då så, äntligen ett helt hem som faller den här kräsna damen i smaken. :) Eller i alla fall de mesta. Vi börjar med att inspireras av matgruppen i köket. Nätta stolar och ett bord som inte heller känns tungt. Den här stilen passar det till de enkla köksluckorna och det fina trägolvet. En enda svart stol ger lite sting till det hela. Lamporna är även de klockrena här. En bild utan ram på väggen. Man kör den lätta, enkla stilen fullt ut. Gillar!

Att trä ger värme till ett rum kan väl inte bli tydligare än här. Så snyggt! Blanda nyanser och träslag som ligger ganska nära varandra eller bryt tydligt. En smaksak. 

Här fastande blicken på borden och den fina vasen med tulpaner. Jag dras mer och mer mot små soffbord. De tar inte så stor plats och ger ett luftigare intryck. Tulpaner är min favoritblomma. Och i en snygg vas som den här lyfter de hela inredningen.

Om man vill ta in färg i sitt hem, så kan man börja med en eller några detaljer. Det här lilla huset har en ganska stark färg, men gör sig fint i fönstret och blir en härlig färgklick.

Som "gammal" konststuderande kan jag inte motstå en sådan här bild. Vanliga glasburkar som pennhållare. Enklare blir det liksom inte! 

Och så den ärvda eller loppisfyndande möblen. Ett måste för mig! Kan inte tänka mig att inreda med bara nya möbler. Och så vasen då. Finns i snart i en butik väldigt nära mig. :) ❤︎

Bilder från Boligliv.

5 kommentarer:

tina | pepparochvanilj.se sa...

Jomen detta var ju faktiskt fint från bild ett till den sista...bra smak :)

Du. Det var så otroligt kul att träffa dig. Kändes som en gammal kär vän. På riktigt ju!!!

Kram och hopp om återseende snart // Tina

Frida sa...

Tack för senast tjejen. Är så himla glad att du kom hela vägen från Umeå. Hoppas hemresan gick smidigt trots alles och att vi ses snart igen. Stor kram

Emelie @florainspiro sa...

Hej, så kul att träffas under Bloggforum! Tack för jättetrevlig "shoppingtur" och lunch - så fick jag en "riktig" anledning att besöka Artilleriet ;) Kram

Annika sa...

Tina: Tack! :) Jag säger detsamma; så otroligt kul! Jag kände detsamma!! Stor kram till dig fina!

Frida: Tack själv! Åh, den resan gör jag gärna för att få vara med på dina Bloggforum! Alltid så välordnat och inspirerande! Stor kram!

Emelie: Tack detsamma! Så trevligt att vi fick lite extra tid tillsammans efter Bloggforum! Artilleriet var ju lika fint som jag trodde och lunchen var perfekt! Kram!

susanne sa...

Hejsan! Vet du varifrån köksstolar och soffbord kommer?
Tack på förhand
Susanne